Начало / Университетът / Факултети / Факултет по класически и нови филологии / Катедри / Испанистика

   

Ръководител на Катедра „Испанистика“

доц. д-р Донка Мангачева

e-mail: mangacheva@uni-sofia.bg

 

Кабинет 125A , Тел: (+359 2) 9308 334

Приемно време: сряда, 14.00 - 16.00, каб. 125A, Ректорат (по предварителна уговорка)

 

Основани специалности:
Испанска филология – 1961
Португалска филология – 1992

 

Катедрата по испанска филология е основана през 1961 г. от проф. Тома Томов и Емилия Ценкова, по-късно е преименувана последователно на Катедра по ибероромански филологии и на Катедра по испанистика и португалистика. В нея работят висококвалифицирани преподаватели от България и Испания.

 

Учебните програми са сродни с програмите на редица чуждестранни висши учебни заведения и дипломите на испанистите се признават от Министерството на образованието и културата на Кралство Испания. Софийският университет „Св. Климент Охридски“ има подписани договори за сътрудничество и обмен в учебната и в научноизследователската дейност с испански и португалски университети, както и договори по програмата „Еразъм“ с испански и френски университети.

 

Катедрата предлага обучение в три образователни степени – бакалавърска, магистърска и докторска. За ОКС „бакалавър“ може да се кандидатства независимо от нивото на владеене на испански език, като през първата година напредналите и начинаещите студенти се обучават по различни програми.

 

 

Преподаватели

Website