Начало / Новини / Новини и събития / Завърши випуск 2023 г. на Биологическия факултет

   
Завърши випуск 2023 г. на Биологическия факултет

На тържествена церемония, която се проведе в Аулата в Ректората, 170 бакалаври и 47 магистри от випуск 2023 г. на Биологическия факултет получиха дипломите си за завършено висше образование. 28 са абсолвентите, завършващи с отличен успех, а четирима са пълни отличници.

Абсолвентите, техните преподаватели и гости бяха поздравени от заместник-ректора на Софийския университет проф. Мадлен Данова, която заяви, че за нея е огромно удоволствие да ги приветства в сърцето на Алма матер. „Днес официално ще получите този документ, който ще удостовери какво сте успели да постигнете през изминалите години. И този документ е наистина това, което ще ви служи цял живот, за да вървите по пътя, който сте избрали“, каза проф. Данова и призова най-младите си колеги да не губят ентусиазма, с който са постъпили в Софийския университет, и да продължават да бъдат все така любознателни и търсещи.

1-1

Заместник-ректорът призова абсолвентите и да не забравят, че са възпитаници не само на най-старото и най-престижното висше училище в България, но и че носят бъдещето на цялата нация.

1-80

Вярвайте, че можете да постигнете това, за което мечтаете, и че времето, прекарано в Софийския университет, е една малка част от пътя, който предстои пред вас, но тази част е основополагаща. Тя винаги ще ви помага да преодолявате препятствията, така, както сте ги преодолявали през цялото това време като студенти на Софийския университет“, каза още заместник-ректорът.

1-15

Обръщайки се към абсолвентите, проф. Мадлен Данова изрази надеждата си, че те и занапред ще носят в сърцата си любовта към знанието, както и всички приятелства, които са успели да установят по време на своето следване.

„Не забравяйте своите преподаватели, не забравяйте своите приятели в Софийския университет. Пожелавам ви много дръзновение, много сили, за да вървите по трудния път, който сте избрали. Да поддържате знанието, науката, в която и област да продължите да се развивате. Сигурна съм, че това, което сте научили, придобитите умения, цялата тази емоция, с която сте преминали през следването си, ще ви помага да бъдете бъдещето на България“, каза още проф. Данова и обяви випуск 2023 година на Биологическия факултет за завършил.

1-2

В своето слово към абсолвентите в.и.д. декан на Биологическия факултет доц. дбн Любен Загорчев не скри своята гордост да присъства на тържеството на випуска.

Макар това да е само един миг – в който обличате тога, преминавате през подиума в Аулата на Софийския университет, в този миг съм сигурен, че са събрани години на безсъние, притеснение, ярост, безсилие и удовлетворение, на вашата вяра, че нелекият път, който сте избрали, ще ви доведе до крайната цел“, каза доц. Загорчев и допълни, че от този миг вече могат да се нарекат възпитаници на Биологическия факултет на Софийския университет. Той призова абсолвентите да имат самочувствие, защото са много добре подготвени в разнообразните области в биологичното познание. Доц. Загорчев обърна внимание, че много от завършилите факултета са се доказали като блестящи специалисти в професионалното си развитие.

1-4

„Никога не се отказвайте, независимо колко трудно ви се струва. Самият факт, че сте тук сега, в тази зала, е свидетелство за вашите упоритост и трудолюбие“, каза още доц. Загорчев и от името на деканското ръководство, на факултетната академична общност и от свое име пожела на най-младите си колеги да бъдат здрави, с късмет и да надминат учителите си.

1-5

По повод тържественото дипломиране на випуск 2023 г. на Биологическия факултет поздрав поднесе и един от отличниците на випуска Бианка Маринова, бакалавър в специалност „Молекулярна биология“.

1-6

Тя заяви, че за студентите изминалите четири години са били плетеница от лекции, упражнения и изпити, от създадени приятелства и емоции и подчерта, че всичко си е заслужавало. Бианка Маринова отбеляза, че тя и колегите й са добивали през годините не само знания и умения, но са успели и да се изградят като личности. Тя припомни някои от тежките задачи, които е трябвало да решават по време на следването си. „Това, за което си мечтаехме преди четири години, вече е реалност“, отбеляза Бианка и призова колегите си да видят колко много са дали от себе си, за да са тук сега, да видят и колко много са получили в замяна. „Вярвам, че всички сме добре подготвени и ще се справим“, каза още отличничката и отправи апел към колегите си никога да не се отказват от мечтите си.

1-7

От името на всички завършващи тя отправи благодарност към преподавателите, асистентите и лаборантите за положените усилия и предадените знания. „Често допускахме грешки, които може би са ви засегнали по някакъв начин, за което искрено се извиняваме. Благодарим ви, скъпи преподаватели, за вашето постоянство!“, каза накрая Бианка Маринова и пожела на колегите си на добър път и успех.

1-8

Празникът продължи с връчването на дипломите.

1-9
1-12
1-14