Начало / Новини / Новини и събития / Успешно защитилите докторанти на Софийския университет получиха своите дипломи

   
Успешно защитилите докторанти на Софийския университет получиха своите дипломи

На тържествена церемония в Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ успешно защитилите докторанти от всички факултети на най-старото висше училище у нас получиха дипломите си от ректора проф. дфн Анастас Герджиков.

 

На събитието, което се провежда в рамките на традиционните Майски дни на културата на Университета, присъстваха зам.-ректорът проф. д-р Ренета Божанкова, декани, преподаватели и гости. Успешно защитилите докторанти за периода ноември 2015 – април 2016 г. са 102-ма души.

Тържествената церемония бе открита от ректора на Софийския университет проф. Герджиков. Той поздрави успешно защитилите докторска степен колеги и припомни, че церемонията по връчване на дипломите на докторантите беше проведена за първи път през май 2015 г.

1

„Вие сте нашите бъдещи колеги, някои от вас вече и настоящи. Вие сте тези, които след завършването на бакалавърската и магистърската степен сте се насочили към научни изследвания и затова тази трета степен се нарича образователна и научна степен, защото тя е свързана едновременно с образованието, което вие продължихте, и с научна дейност, с която сте постигнали определени научни резултати“, отбеляза ректорът.

2

Проф. Герджиков изрази надеждата си, че всички ще използват знанията и научните си резултати по най-добрия начин, независимо от мястото, където ще работят. „С нашите повече от сто докторантски програми предлагаме знания в широки области в разнообразни сфери на науката и затова може да сте полезни във всички области на обществения живот“, каза още проф. Герджиков, който поздрави всички с празника и връчи дипломите на завършилите.

3
7
14
12
15
13