Начало / Новини / Новини и събития / Студентският съвет на Университета обявява конкурс за студент на годината

   
Студентският  съвет на Университета обявява конкурс за студент на годината

През 2016 г. година Студентският съвет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ отбелязва своята 19-годишнина. По този повод Студентският съвет обявява конкурс за студент на годината на Софийския университет, който ще се проведе под патронажа на ректора проф. дфн Анастас Герджиков.

Студентският съвет започва това начинание с надеждата конкурсът да се превърне в традиция, а церемонията по награждаване на победителите – в престижно събитие, на което най-добрите и изявени студенти на най-старото и престижно висше училище в България да получат заслужените поощрения за своята работа.

В продължение на две седмици всички студенти на Софийския университет ще имат възможността да кандидатстват за участие в конкурса, като подадат документи, придружени с приложения, отговарящи на изискванията, с които да убедят конкурсното жури, че заслужават наградата. Срокът за подаване на документи е 2 юни 2016 г.

Наградите ще бъдат разделени по съответните професионални направления, в които се обучават, с цел да се дадат еднакви възможности на всички участници. Предвиждат се категории и за високи спортни постижения, както и за доброволческа работа в полза на обществото.

Церемонията, на която ще бъдат отличени победителите, ще се състои в Аулата на Софийския университет на 10 юни 2016 г.