Начало / Новини / Новини и събития / Ректорът на Софийския университет и ръководството на Историческия факултет се срещнаха с посланика на Държавата Израел

   
Ректорът на Софийския университет и ръководството на Историческия факултет се срещнаха с посланика на Държавата Израел

На 31 януари 2024 г. ректорът на Софийският университет "Св. Климент Охридски" проф. д-р Георги Вълчев се срещна с посланика на Държавата Израел Н.Пр. Йосиф Леви Сфари. На срещата присъстваха още заместник-посланикът г-жа Наама Леви и г-н Рони Голдберг аташе по културните въпроси, деканът на Историческия факултет проф. д-р Мира Маркова и ръководителят на специалност "Хебраистика" доц. д-р Румяна Маринова- Христиди.

На срещата бяха обсъдени възможностите за разширяване на сътрудничеството, провеждането на съвместни събития и по-нататъшното развиване на отличните взаимоотношения между Софийския университет и посолството на Държавата Израел.

1-112

По покана на декана на Историческия факултет проф. Мира Маркова гостите посетиха и Историческия факултет. На срещата присъстваха и доц. Румяна Маринова- Христиди, доц. д-р Алексей Кальонски и гл. ас. д-р Мина Бенчева. В хода на разговорите бе подчертано значението на дългогодишното сътрудничество, бяха посочени тенденциите и постиженията в обучението и подготовката на студенти в специалност "Хебраистика" и бе изразено взаимно желание за задълбочаване на сътрудничеството при практическата подготовка на студентите.

1-111