Начало / Новини / Новини и събития / Проф. Лаура Димитрова и проф. Стефан Алтъков представят изложбата „Истории“ в Съюза на българските художници

   
Проф. Лаура Димитрова и проф. Стефан Алтъков представят изложбата „Истории“ в Съюза на българските художници

Изложбата „Истории“ на преподавателите от Катедра „Визуални изкуства“ на Факултета по науки за образованието и изкуствата проф. Лаура Димитрова и проф. Стефан Алтъков е представена в Съюза на българските художници на ул. „Шипка“ 6 в зала 1А.

Експозицията беше открита от Долорес Дилова, член на изпълнителното бюро на Управителния съвет на СБХ. Авторите и включените в изложбата творби представи проф. д. изк. Чавдар Попов.

1 От откриването на изложбата

Малките лични истории са част от големия наратив на човешката история, богата, пъстра, интригуваща именно поради неизброимите оригинални и неповторими истории на различните хора.

2 Творби на Лаура Димитрова

Лаура Димитрова и Стефан Алтъков разказват своите истории с универсалния език на визуалните изкуства.

3 Творби на Лаура Дмитрова

Изчистени, сведени до знаци и абстракции в черно и бяло, историите на Лаура Димитрова резюмират „описанието“ на хронологично протичащите събития, стилизират словесната бъбривост, „естетизират“ белезите, случайните следи, фрагментите от усещания и чувства, останали в съзнанието след преживяното, иронизират желанието на разказвача, да създава, прецизира и променя „дизайна“ на своя разказ.

3 Творби на Стефан Алтъков

Стефан Алтъков разказва своите истории, импровизирайки с цветовете и формите, универсалните символи, личните митологии, като чрез изразните средства на живописта осъществява синтез между сюжетност и абстрактна образност. Използва текстове, фотографии, флорални елементи и отпечатъци в постмодерна естетика, което превръща изображението в своеобразно предизвикателство към зрителя.

Изложбата може да бъде разгледана до 23 февруари 2023 г.

4 Творби на Стефан Алтъков