Начало / Новини / Новини и събития / Научна сесия на Факултета по химия и фармация

   
Научна сесия на Факултета по химия и фармация

Във Факултета по химия и фармация бе открита научна сесия в рамките на честванията на Климентовите дни и 135-тата годишнина на Софийския университет "Св. Климент Охридски". Програмата на научната сесия включва среща на студенти и преподаватели от Факултета по химия и фармация с представители на бизнеса и индустрията, както и академични лекции и постерни съобщения на учени и гости.

Събитието бе открито от декана на Факултета проф. д-р Анела Иванова която изрази радостта си да бъдат заедно на традиционната ежегодна научна сесия, на която могат да се запознаят с научните изследвания на своите колеги.

1-2

Проф. Борис Гълъбов, доайен на Факултета по химия и фармация, представи исторически поглед към историята на Факултета още от създаването на Софийския университет, неговите изявени преподаватели през годините, развитието на учебната и лабораторната база, промяната в учебните планове и др.

1-7

Събитието продължи с лекция на проф. Николета Фотаки от Университета Бат, Великобритания, с представяне на пленарни доклади и постерна изложба във фоайето пред аудитория 210 на Факултета.

1-8

По традиция научната сесия ще завърши с демонстрация на зрелищни химични експерименти пред широка аудитория на “Корпуса за бързо гърмене” към Факултета по химия и фармация.

1-4
1-5