Начало / Новини / Новини и събития / Литературно-фотографската изложба „Кадри към „Сън за щастие” на Пенчо Славейков” бе открита в библиотека „Филологии“

   
Литературно-фотографската изложба „Кадри към „Сън за щастие” на Пенчо Славейков” бе открита в библиотека „Филологии“

В библиотека "Филологии" в Ректората се състоя премиерата на литературно-фотографската изложба на студенти от Факултета по славянски филологии „Кадри към „Сън за щастие” на Пенчо Славейков”, посветена на 150-годишнината от рождението на поета. Изложбата бе съпроводена от рецитал на студенти от Факултета по начална и предучилищна педагогика.

Директорът на Университетската библиотека доц. Анна Ангелова откри фотоизложбата и подчерта, че това е една прекрасна инициатива на студентите от Факултета по славянски филологии под ръководството на проф. Чернокожев. Те се заемат с проекта с любопитното наименование „ФотоФилология“ по стъпките на Пенчо Славейков.

4

Проф. Чернокожев разказа за възникването на идеята за визуалното уплътняване на „Сън за щастие“ и добави, че Студентският съвет на ФСлФ е вложил много за реализирането й. „Тази изложба има един прекрасен младежки чар, който надявам се, би се харесал и на самия Пенчо Славейков“ – каза още проф. Чернокожев.

7

По време на представянето на изложбата гостите на събитието имаха възможността да чуят рецитал на студенти от Факултета по начална и предучилищна педагогика, които изучават театрално майсторство и художествено четене под ръководството на доц. Щерева.Те прочетоха миниатюри от Пенчо Славейков. Доц. Щерева изрази задоволството си от междуфакултетската изява и пожела и занапред студентите да имат съвместни инициативи.

8

По време на събитието бяха представени и победителите във фотоконкурса. Първата награда получи Петя Динкова. Наградата е на стойност сто лева, осигурена от делегирания бюджет на Факултетния студентски съвет, който се отпуска от Студентския съвет, и грамота.

Осигурени бяха и други награди за участниците, а всички фотофилолози получиха сертификати за участие за положения им труд и оригинални идеи.

2
3