Начало / Новини / Новини и събития / Филиал Бургас и Българският антарктически институт представят фотоизложба "Антарктида - непознатата южна земя"

   
Филиал Бургас и Българският антарктически институт представят фотоизложба "Антарктида - непознатата южна земя"

Изложба „Антарктида – непознатата южна земя”, съвместно организирана от Филиал Бургас на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и Българския антарктически институт и разкрива очарованието и тайните на ледения континент.

Експозицията гостува в Бургас по повод 1 декември – Световния ден на Антарктида и е разположена във фоайето на Културен дом НХК. В рамките на десет дни посетителите ще могат да се докоснат до приказното величие на непознатата южна земя, където взаимопомощта и приятелството са на първо място.

Експозицията включва 20 фотографии, заснети от проф. Христо Пимпирев - председател на Българския антарктически институт, ръководител на българските антарктически експедиции, преподавател в Софийския университет; Иглика Трифонова и други участници в експедициите. „Пингвини – полицаи пред българската база“, „Залез над нос Есперидес“ са част от любопитните заглавия към снимките .

1-1

Вълнуващият фоторазказ за живота на българската полярна база, за уникалния животински и растителен свят и за силата на човешките отношения на най-студения континент на Земята ще остане в Бургас до 10 декември2023 г.

1-2