Начало / Новини / Новини и събития / Факултетът по журналистика и масова комуникация бе удостоен с Голямата награда „Йосиф Хербст“ на СБЖ

   
Факултетът по журналистика и масова комуникация бе удостоен с Голямата награда „Йосиф Хербст“ на СБЖ

На 18 ноември 2023 г. Съюзът на българските журналисти връчи годишните си награди. Церемонията по награждаване се проведе в сградата на Българската национална телевизия. На тържествената церемония Факултетът по журналистика и масова комуникация на Софийския университет бе удостоен с най-голямото отличие на СБЖ – Голямата награда „Йосиф Хербст“, което се присъжда за забележителни заслуги към журналистиката Наградата се връчва по повод 70-годишнината от създаването на специалността „Журналистика“.

Наградата, която представлява авторска работа на скулптора Иван Продев, беше получена от декана на Факултета проф. д-р Веселина Вълканова. От името на академична общност на Факултета по журналистика и масова комуникация проф. Вълканова благодари за добрите думи и положителната оценка за приноса на Факултета по журналистика и масова комуникация в образованието и науката в страната, благодари за високото признание, което носи удовлетворение, но носи и отговорност, и задължение колегията да продължава да работи за високо подготвените бъдещи журналисти на страната.

1-03herb

Проф. Вълканова напомни, че журналистиката е сложна и отговорна, изискваща професия, силна институция, високо призвание, морален избор и че задълженията на професията, обществените очаквания и имплицитните морални задачи надхвърлят тези на другите професии, а изпълнението на обществената мисия предполага силна общност, колегиалност и професионализъм.

1-1000045440-01

Голяма част от останалите наградени с почетни значки „Златно перо“ са възпитаници именно на специалността „Журналистика“ на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Снимки: Христо Касабов, БТА