Начало / Новини / Новини и събития / Ден на отворените врати в Софийския университет „Св. Климент Охридски“

   
Ден на отворените врати в Софийския университет „Св. Климент Охридски“

На 10 март 2024 г. в Централното фоайе в Ректората при голям интерес от над хиляда кандидат-студенти се проведе Денят на отворените врати в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Събитието бе организирано от Студентския съвет на Алма матер.

На специални щандове, представящи 16-те факултета на Университета, всеки от стотиците посетители имаше възможност да получи изчерпателна информация за интересуващите го специалности. През целия ден представителите на Студентския съвет, на факултетните студентски съвети и на администрацията отговаряха на множество въпроси, свързани с начина на кандидатстване, сроковете за подаване на документите, както и с възможностите за реализация след завършването на бакалавърската или магистърската програма.

1-101

Кандидат-студентите се запознаха с настоящи студенти, които се обучават в желаните от тях специалности, като така успяха да чуят какво е да си студент в Софийския университет. Те научиха повече и за извънаудиторните дейности, които им предлага най-старото висше училище в България, в какви клубове по интереси могат да участват, за студентския живот, за възможностите да ползват общежитията и библиотеките. Мнозина от бъдещите студенти се интересуваха и от програмата „Еразъм+“, от стажантските програми, както и от условията за получаване на стипендии.

Посетителите имаха възможност да наблюдават любопитни демонстрации, представени от студенти от Факултета по химия и фармация и от Физическия факултет, както и да се запознаят с различни образци на минерали и инструменти, предоставени от студентите от Геолого-географския факултет.

1-100

Екипът на Студентския съвет на Софийския университет благодари на всички за проявения интерес, новите запознанства, както и за емоциите, преживени през деня. Те пожелават успех на всички кандидат-студенти и на следващата им среща с тях да могат да се обърнат един към друг с „колега“.

Репортаж на Телевизия "Алма матер":