Начало / Новини / Новини и събития / Центърът по компетентност „Clean & Circle“ отбеляза Международния ден на водата 2024 г.

   
Центърът по компетентност „Clean & Circle“ отбеляза Международния ден на водата 2024 г.

Центърът по компетентност „Clean & Circle“ заедно с Катедрата по Обща и приложна хидробиология на Биологическия факултет на Софийския университет отбелязаха Международния ден на водата с мото зa 2024 г. „Вода за мир“. Тази година фокусът на усилията беше насочен към най-младите – деца, ученици и студенти.

Събитието включваше участие в научно-популярно изследване на различни типове води от ученици и студенти. Бяха наградени и най-добрите рисунки в отделните категории от Конкурса за рисунки, организиран от Центъра по компетентност „Clean & Circle“.

1

Елица Христова /3 място в категория 11-18 г./

Специално беше отличена и рисунката на Елица Христова от 7 СОУ, която имаше и емоционално послание във връзка с Деня на водата:

Това е моята рисунка, изобразяваща птица, която лети над езеро леко и свободно. Нейните криле се разпростират към небето, а нейната грация придава усещане за хармония и спокойствие. Водната повърхност, отразяваща небето на езерото е тиха и спокойна.

Птицата е символ на надеждата и мира, тъй като тя представлява свободата да се стремим към нови висоти и да надникваме в бъдещето с оптимизъм. Нейният полет над езерото може да ни напомни за потенциала на хармонията и спокойствието, които можем да постигнем, когато ние като общество се стремим към мир и сътрудничество.

Водата е символ на живота и възможността за ново начало. Езерото служи като източник на вдъхновение и надежда, като представя възможността за възстановяване на баланса и хармонията както в природата, така и в човешките отношения.

Така, рисунката на птицата, която лети над езеро, не само пресъздава красотата на природата, но и носи в себе си съобщение за надежда, мир и спокойствие, които могат да бъдат намерени във връзка на водата с природата.

2

Награждаване в конкурса за рисунка „Вода за мир“

3

Снимки от научно-популярно изследване на различни типове води от ученици и студенти

4
5

 

1-во място в категория 11-18 г. /Ния К./ и 2-ро място в категория 11-18 г.

 

 

6

1-во място в категория до 10 г. /Габриела Г./

7

2-ро място в категория до 10 г. /Мартин Т./

 

 

8

3 място в категория до 10 г. /Кубрат И./

9

Награда на публиката в категория 11-18 г. /Божидара Н./

10

Награда на публиката в категория до 10 г. /Валентина Х./

11

Награда на публиката в категория до 10 г. /Божидара Д./