Начало / Новини / Новини и събития / Абсолвентите от Философския факултет на Софийския университет получиха дипломите си за завършено висше образование

   
Абсолвентите от Философския факултет на Софийския университет получиха дипломите си за завършено висше образование

В Аулата на Софийския университет се проведе тържествена церемония по повод завършването на випуск 2015 г. на Философския факултет. 163-ма магистри, от които 14 са пълни отличници, и 77 бакалаври получиха дипломите си за завършено висше образование.

Деканът на Философския факултет проф. д-р Димитър Денков откри церемонията и поздрави присъстващите в Аулата. Той напомни, че денят е празник на факултета, който се отбелязва по традиция в третия четвъртък от месец май. Това е и денят, в който се раздават дипломите на абсолвентите. Проф. Денков благодари на студентите, които са избрали да завършат следващата степен от висшето си образование отново във Философския факултет. Деканът се обърна и към абсолвентите, които няма да продължат да учат във Факултета и отбеляза, че церемонията не е раздяла, а начин те да разпространят онова, което са научили във Философския факултет.

1

Проф. Денков отбеляза, че са му известни трудностите, през които са преминали студентите по време на своето следване. Той изрази увереността си, че всеки един от завършващите ще се реализира по възможно най-добрия начин.

Деканът заяви още, че специалностите, която днес завършват възпитаниците на Философския факултет, им дават нещо повече от възможности за професионална реализация – а именно по-широк хоризонт, по-свободно мислене, по-голяма адаптивност. Проф. Денков благодари на колегите си от преподавателския и административния състав на факултета, както и на родителите и близките на студентите.

2

В края на приветствието си деканът на Философския факултет заяви, че след години някоя тетрадка или бележник ще напомни на днешните абсолвенти, че известно време от живота си са прекарали в Софийския университет – един от най-важните периоди в живота им – в тази специалност, в този факултет и този университет. Той благодари на абсолвентите и им пожела „На добър час!“.

Абсолвентите бяха поздравени и от функционалния ректор на Софийския университет доц. д-р Мария Стойчева, която заяви: „В тази зала ние ви приемахме, когато стъпвахте в първи курс и когато започвахте магистърската си степен. В тази зала днес ние не ви изпращаме, защото днес ставате част от големия колектив, от колегията на Софийския университет. Така че не възприемайте този момент като край, а като едно начало”.

4

Доц. Стойчева прикани абсолвентите, които завършват бакалавърската си степен на образование, да продължат да учат в Университета в магистърска или докторска степен. Тя поздрави близките на завършващите студенти за подкрепата, която са им оказвали през годините. Тя призова абсолвентите да огледат Аулата на Университета, защото тя е наситена с мисълта, чувствата, емоциите, сълзите и радостта на много хора преди тях, на техни колеги студенти, на техните родители и техните деца.

Доц. Стойчева подчерта, че всеки един от абсолвентите е бил приоритет за всеки един от своите преподаватели. Тя пожела успех на завършващите и изрази надежда, че ще продължи да ги вижда в Софийския университет и в бъдеще.

5
6
8
9