Начало / Новини / Календар / Отбелязване на патронния празник на Софийския университет „Св. Климент Охридски“

Софийски университет "Св. Климент Охридски"

В тази трудна година, в която се сблъскваме с много предизвикателства, основен приоритет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ е опазването на здравето на преподавателите, студентите и служителите на Алма матер. За съжаление това доведе до отменяне или конферентно провеждане на редица събития, с които традиционно отбелязваме важни за академичната общност дни.

Тази година няма да бъде възможно да проведем традиционното академично тържество, с което всяка година на 25 ноември отдаваме почит към нашия патрон Свети Климент Охридски, по познатия начин с шествие и голямо събиране в Аулата на Ректората.

Традицията ни ще бъде спазена – ректорското ръководство ще поднесе венец на паметника на свети Климент Охридски, а ректорът проф. дфн Анастас Герджиков ще поздрави академичната общност със слово, запис на което ще бъде достъпно на интернет страницата на Университета. Със слова ще ни поздравят наши приятели и партньори, между които ректорът на Университета „Св. Климент Охридски“, Битоля, проф. д-р Сашо Коруновски. Поздрав за празника ще отправи и Университетският хор за старинна музика с диригент Красимира Цуцуманова.

Снимки и записи ще бъдат публикувани в страницата на Софийския университет в интернет.