Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Ден на „промоции” или „Най- , най- , най- „

   
Ден на „промоции” или „Най- , най- , най- „

24 ноември 2011 г. е паметна дата за много, вече бивши, студенти на Софийски университет „Св. Климент Охридски”.

Днес бяха връчени дипломите за висше образование на студентите от бакалавърска и магистърска степен от Физически факултет и Стопански факултет.

„Човекът е сбор от всичко, което прави.” С тези думи започна поздравителното си слово деканът на Физически факултет. „Във него може да се намери – каза още той – място за биологията, за способността за смеене, за собствено ориентиране.” Щафетата бе предадена на Ректора на Софийски университет „Св. Климент Охридски” проф. д.и.н. Иван Илчев. Той се спря на двата фундамента на Физически факултет: това е най-добрият Физически факултет в цяла Българя не само според статистически данни или заради това, че е първият такъв факултет със собствена лаборатория, построена преди повече от 120 години, но и защото в него работят най-добрите преподаватели и по-важното в него влизат да учат и работят най-добрите студенти по физика в България. „Пожелавам Ви вашата професия да е ваше хоби. Няма да Ви пожелавам лек живот, защото няма да е такъв, но със сигурност ще е интересен.” – проф. д.и.н. Иван Илчев.

Няколко часа по-късно дойде ред на колегите от Стопански факултет. Деканът на факултета започна с края на краищата, а именно: „С настоящото тържество вашето придобиване на знания и умения не приключва.” Това, което отличава студентите от Стопанския факултет от другите студенти в Университета е, че те са в ситуация, в която трябва да учат по-бързо от останалите, както и да откриват и знаят кое е по-важно да се научи. Деканът вярва в добрата подготовка на студентите от факултета. Надява се единствено на това не толкова да запазят връзка с факултета, а да запазят връзка помежду си. Подобна надежда изрази и ректорът на Алма Матер проф. д.и.н. Иван Илчев. За него студентите от Стопанския факултет не са само студенти на най-добрият икономически факултет в страната, но те са и хората, на които се разчита да променят сегашното българско общество.

На тържеството присъства и г-н Стоян Досев – представител на сдружение на завършилите Стопански факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски”. Той поздрави завършващите студенти и едновременно с това ги приветства в едно ново за тях място, а именно - Алумни клуба.

Атанас Анов

Коментари

Влез, за да коментираш.