Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Зам.-деканът доц. д-р Атанас Георгиев представи Стопанския факултет в панела Образование на форума „Шумът на парите“

   

18.04.2019

 

 

Зам.-деканът доц. д-р Атанас Георгиев представи Стопанския факултет в панела Образование на форума „Шумът на парите“, където основните теми бяха 10-те ключови умения, които трябва да притежаваме в 21 век, изборът на младите за образование в България или чужбина, както и анализ по темата какво търсят добрите служители.

 

Модератор на панела беше Мария Гергова-Бенгтссон, а останалите участници в дискусията бяха Ивелина Петрова, старши специалист „Корпоративни продажби“, VIVACOM; Евелина Ван Менсел, MBA, представител на съвместната магистърска програма на Американски университет в България и SDA Bocconi; Дарин Маджаров, създател, Уча.се; Георги Палпурин, акредитиран Google Street View фотограф, консултант на проекта iedu360.eu; и Стефи Андреева, ръководител на функция „Транспорт и логистика“ в Центъра за споделени бизнес услуги на Cargill България.

57159982_2295609673810461_3171945803224711168_o

 

Доц. Георгиев отбеляза в своето изказване, че Стопанският факултет на Софийския университет има много добри връзки с бизнеса в България – както с международни компании, така и с български. Опитваме съвместно с тях да реализираме общи инициативи, при които да се наблегне на така наречените soft skills и също така да въвлечем бизнеса в самата програма.

 

Имаме много примери в магистърската степен, но вече все по-често и в бакалавърската, и в докторската, при които бизнес лидери идват в учебните зали, споделят своя опит, представят реални казуси, подкрепят проекти на студентите и всичко това разчупва иначе консервативната среда на учебния план. С помощта на бизнеса, ние успяваме да насочим вниманието на студентите към тези умения, каза още доц. Георгиев.

 

Като пример за успешно партньорство с бизнеса доц. Георгиев отбеляза и подкрепената от Cargill България инициатива „Твоето бъдеще е тук. Успехът е в България“.