Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Студенти по енергийна икономика посетиха ТЕЦ AES Гълъбово

   

23.11.2015

Студенти от магистърската програма „Икономика и управление в енергетиката, инфраструктурата и комуналните услуги“ от Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ и секретарят на програмата ас. Атанас Георгиев посетиха на 20 ноември, петък, ТЕЦ „ЕЙ И ЕС Гълъбово“ и депото за отпадъци от производствения процес на централата. Целта на посещението беше младите специалисти да се запознаят с производствените и екологични практики в най-новата и модерна топлоелектрическа централа в страната ни.

 

snimka2

 

Служителите в обектите представиха работата на двете дружества и обясниха различните процеси в тях. Посещението включваше и разглеждане на различните части на ТЕЦ „ЕЙ И ЕС Гълъбово“ отблизо – включително на котелното помещение и командната зала в централата.

snimka3

Стопански факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ благодари на Бисера Стоева и Ирена Банкова, както и на останалите колеги от ЕЙ И ЕС България за поканата и организацията на посещението.

1