Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Гл.ас. д-р Георги Ганев и ас. Атанас Георгиев са автори на глави в новата книга на ИПИ „Анатомия на кризата“

   

10.12.2015

IPI-Kniga

На 8 декември 2015 г. Институтът за пазарна икономика представи в литературния клуб „Перото“ новата книга „Анатомия на кризата“. В нея са събрани глави от 10 автора, които разглеждат различни аспекти на кризата. Гл.ас. д-р Георги Ганев от Катедра „Финанси и счетоводство“ на Стопански факултет е автор на главата „Макроикономически анализ на Великата рецесия в България“, а ас. Атанас Георгиев от Катедра „Икономика и управление по отрасли“ – на главата „Разместване на пластовете в енергетиката“. Сред авторите в книгата е и един от настоящите студенти в магистърската програма на Стопански факултет „Икономика и управление в енергетиката, инфраструктурата и комуналните услуги“ – икономистът от ИПИ Калоян Стайков, който е автор на главата „Фискална политика – ефекти от рецесията и следкризисна консолидация“.

IPI-Kniga2

Останалите автори в книгата са Асенка Христова, Георги Ангелов, Десислава Николова, Красен Станчев, Лъчезар Богданов, Петър Ганев и Явор Алексиев. Книгата взима повод от известната публикация на ИПИ „Анатомия на прехода“ и дава една трезва оценка за поврата в стопанския живот в България след 2009 г. Книгата се издава с подкрепата на Фондация за свободата „Фридрих Науман“.

 

Повече информация за изданието: http://ime.bg/bg/articles/poryai-anatomiya-na-krizata/