Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Катедри и Академичен състав / Катедри / Икономика / Преподаватели - Катедра Икономика / Проф. д-р Теодор Седларски / НОВО от проф. д-р Теодор Седларски / Съвместен проект на студентите от франкофонското направление в Стопанския факултет с техни колеги от Университета в Лил, Франция

   

02.03.2018

 

1

 

Студенти от франкофонското направление на Стопанския факултет и студенти от Университета в Лил се събраха, за да създадат сайт, свързан с криптовалутите. Поводът за разработването на съвместния проект е партньорството между двата университета и общият им предмет „Бизнес проекти в международна среда” под ръководството на доц. д-р Соня Георгиева и проф. Силвия Касаду.

 

2

Студентите представиха своя сайт, самия проект и трудностите през които са преминали за да го реализират на 02.03.2018 г. от 10:00 до 12:00 часа във Френския институт. На презентацията им присъстваха професори от Софийски университет, директорът на Френския институт в София, както и студенти от различни университети.

По време на престоя на студентите от Лил в София, те посетиха музеят към Българска Национална банка, както и административния център на френската фирма Данон в България. Също така имаха възможност да вземат интервю от декана на Стопанския факултет, доц. Теодор Седларски.

Студентите от Софийски университет организираха за тях и културна програма в София, включваща по-големите и известни забележителности и паметници на културата в града.

 

5

 

6

 

11
12-1
10-1
9-3