Начало / Новини / Новини и събития / Председателят на парламента на Косово се срещна със студенти от Софийския университет

   
Председателят на парламента на Косово се срещна със студенти от Софийския университет

Председателят на Народното събрание на Косово Кадри Весели се срещна със студенти, които изучават албански език и албанска литература в рамките на специалност „Балканистика“ във Факултета по славянски филологии.

Кадри Весели, който е на посещение в страната ни за участие в Пленарната сесия на Парламентарната асамблея на Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа, разговаря и с ректора на Софийския университет проф. Анастас Герджиков.

Председателят на парламента на Косово подчерта, че за него е чест да посети най-стария университет в България и изрази радостта си от възможността да се срещне с млади хора, които изучават родния му език и култура.

1

Проф. Герджиков представи накратко Университета и изтъкна сериозните традиции и качеството на преподаване във Факултета по славянски филологии и във Факултета по класически и нови филологии. Той отбеляза и активното сътрудничество на Софийския университет с Университета в Прищина, особено в областта на студентската мобилност.

2
3