Начало / Новини

   

Новини и събития

Факултетът по славянски филологии отвори вратите си за среща на ученици и студенти

В 119 кабинет в Ректората на Алма матер Катедра „Български език като чужд” отвори вратите на своите аудитории, за да посрещне ученици от трети и четвърти клас на 75.ОУ „Тодор Каблешков”, гр. София. Събитието е инициирано съвместно с Интернационална Асоциация „ЕдюкАрт” като част от поредица прояви в духа на концепцията Катедрата да бъде място за среща на различни общности, за които българският език не е първи.

Завършиха випуски 2021/2022 г. и 2023/2024 г. на международната магистърска програма „Право на ЕС“

На тържествена церемония, която се проведе в Аулата, абсолвентите от випуски 2021/2022 г. и 2022/2023 г. на магистърската програма „Право на Европейския съюз“ към Юридическия факултет на Софийския университет и Университета на Лотарингия получиха дипломите си. Завършилите програмата са 27, от тях петима са с отличен успех.

Международна научна конференция "Демокрации и преходи"

На 21 и 22 май 2024 г. в Заседателна зала 1 в Ректората се проведе международната научна конференция "Демокрации и преходи". Конференцията се провежда в рамките на проект "Личности и преходи в Източна Европа и Южна Америка след Студената война", КП-06-Н50/5 30.11.2020, финансиран от Фонд „Научни изследвания“ към МОН.

Нов грандиозен успех за футболния отбор на Университета

Футболният отбор на Софийския университет „Св. Климент Охридски” стана национален университетски шампион по футбол за 2024 г. за втори път в своята история след титлата от 2020 година. Това е поредното грандиозно постижение след спечелената титла и на Футзал през тази година .

Преподаватели и докторанти от Факултета по славянски филологии и деца в неравностойно положение четоха заедно

На 22 май 2024 г. в светлината на предстоящия Ден на славянската писменост и култура преподаватели и докторанти от Факултета по славянски филологии посетиха фондация „Дечица“, която е насочила дейността си към деца в неравностойно положение. По повод идния празник преподавателите направиха дарение за библиотеката на фондацията от името на факултета - книги, специално подбрани и съобразени с възрастовите групи и интересите на подрастващите.

Кариерен форум за студентите от Юридическия факултет

На 20 май 2024 г. в Централното фоайе на Ректората се проведе първият Кариерен форум, организиран от Юридическия факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски" и Факултетния студентски съвет.

Кариерна среща в сферата на индустрията се проведе във Факултета по журналистика и масова комуникация

Студенти от Факултета по журналистика и масова комуникация се срещнаха с проф. д-р Илия Гърков, изпълнителен вицепрезидент и оперативен директор на „Дънди Прешъс Металс“. Той запозна участниците в срещата с богатия си опит и познания в областта на минната индустрия, придобити в професионалния му път в продължение на повече от 30 години, както и с отговорностите му за информиране и комуникация с местните, национални и международни публики.

Доц. Цветан Василев бе удостоен от държавния глава Румен Радев с Почетен знак на президента

На тържествена церемония в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 доц. Цветан Василев, ръководител на Катедра „Класическа филология“ във Факултета по класически и нови филологии на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, бе удостоен от държавния глава Румен Радев с Почетен знак на президента.

Изложение на студентските клубове в Софийския университет „Разни клубове, разни интереси“

На 21 и 22 май 2024 г. в Централното фоайе в Ректората на Софийския университет се провежда изложение на студентските клубове, действащи на територията на Алма матер. Събитието се организира за четвърта година от Студентския съвет на Софийския университет.

Завърши випуск 2023 г. на Историческия факултет

В Аулата в Ректората на Софийския университет се състоя тържествена церемония, на която 120 бакалаври и магистри от Историческия факултет получиха дипломите си за завършено висше образование. Над 50 от абсолвентите завършват с отличен успех, а пълните отличници са 15.