Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Благотворителен проект на L’Oreal в Софийския университет

   
Благотворителен проект на L’Oreal в Софийския университет

100-годишния си юбилей козметичната фирма L’Oreal реши да отпразнува по оригинален и изключително полезен начин – финансира 100 благотворителни проекта в целия свят, като един от тях е във Философския факултет на СУ, в бл. 4, кампус „Изток”.

Бяха изградени две рампи, сигнални ленти за незрящи и асансьор, които осигуряват по-лесен достъп до учебното заведение от студенти в неравностойно положение. Хуманната инициатива за създаване на равни възможности за всички е подкрепена от Фондация „Работилница за граждански инициативи”/ФРГИ/.

„Освен финансирането на проекта за Философски факултет L’Oreal България ще осигури и стажове във фирмата на трима студенти с увреждания като по този начин те ще имат възможност да придобият професионален опит” – това сподели Бриджит Стелър, генерален мениджър на L’Oreal Сърбия & България.

Доц. Александър Димчев, декан на факултета, изрази своята изключителна благодарност към щедрия жест и разказа колко затрогващи са трудните и деликатни ситуации, в които изпадат студентите с увреждания и колко е огромно желанието им да учат. Той изрази изключително задоволство от активността на Студентския съвет на факултета, който е участвал активно в осъществяването на благотворителния проект.