Начало / Новини / Новини и събития / Завърши випуск 2017 г. на Философския факултет

   
Завърши випуск 2017 г. на Философския факултет

213 бакалаври и магистри от випуск 2017 г. на Философския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ получиха дипломите си за завършено висше образование. Трима от абсолвентите са с пълен отличен успех. Церемонията по връчване на дипломите се проведе в Аулата на Софийския университет.

Празничното събитие бе открито от декана проф. Димитър Денков, който поздрави присъстващите в залата с празника на випуск 2017 г. на Философския факултет. Той отбеляза, че днешният ден ще остане в личната история на всеки от абсолвентите като деня, в който получават формална квалификация да упражняват онази професия или специалност, която са придобили като бакалаври или магистри.

2

По думите му, когато след време си припомнят тези дни, ще си кажат: „Аз завърших висше образование в най-старото, най-развитото и най-историческото висше училище в България – Софийския университет и неговия Философски факултет“. Деканът ги призова да не забравят тази дата, да предадат тази идея за наука за образование на своите близки, роднини и на децата си.

3

Проф. Димитър Денков поздрави гостите с християнския празник Възнесение Господне, отбелязван на 17 май тази година, и посочи, че днес празнуваме победилата пролет, надеждата за нов и вечен живот: „То вероятно е нещо мистично, но висшето образование, дори в своята научна форма, има връзка с тези по-високи надприродни дадености, които се изсипват тъкмо на 17 май върху всички нас“.

1

От името на академичното ръководство на Софийския университет абсолвентите, техните преподаватели, близки и гости бяха поздравени и от заместник-ректора на Алма матер доц. д-р Юрий Кучев. Той се обърна към най-младите си колеги, заявявайки, че днес те приключват с един от най-важните етапи в техния живот и получават диплома за висше образование.

8

Назад остават няколко безценни години от вашия живот. Години на упорит труд и борба с трудностите, години на приятелство, на благородно съперничество, на върхово напрежение, но и на върховно щастие и удовлетворение от постигнатото“, каза заместник-ректорът и добави, че пред абсолвентите предстои най-важното – себедоказването и завоюването на достойно място в живота. Той ги призова да дадат най-доброто от себе си, да превърнат трудностите в победи, а мечтите - в реалност. Доц. Кучев заяви още, че успехът се крие в самите тях и ги призова да не спират да търсят и да не престават да вярват.

Доц. Кучев пожела на всеки от абсолвентите да стигне своя връх, като подчерта, че не е важно този връх да е най-високият, а да е желаният и да не е последният.

4

В приветствието си той напомни на завършващите да не забравят откъде са тръгнали и винаги, когато имат нужда да се обръщат към нашата Алма матер. Призова ги винаги, когато имат своите неуспехи, да се обърнат за помощ към своите преподаватели. Но и да не забравят да споделят и своите радости и сполуки.

Доказвайте се, чрез делата си, независимо в кое поприще ще работите и творите. Защитавайте чрез тях честта на Софийския университет и на неговия Философски факултет. Гордейте се, че сте техни възпитаници“, каза още доц. Юрий Кучев и обяви випуск 2017 г. на Философския факултет за завършил.

Церемонията продължи с връчването на дипломите.

9
10
14