Начало / Новини / Новини и събития / В Алма матер се проведе цикъл лекции, посветени на Кабо Верде

   
В Алма матер се проведе цикъл лекции, посветени на Кабо Верде

Във Факултета по класически и нови филологии на Софийския университет гостува Катарина Кардозо от Университета „Жан Пиаже“ в Република Кабо Верде. Тя изнесе цикъл лекции на тема „Кабо Верде – минало, настояще и бъдеще“ в рамките на академичния обмен по програма „Еразъм+“.

Присъстващите по време на лекциите студенти и преподаватели от специалност „Португалска филология“ имаха възможност да се запознаят с географията, историята, икономиката, културата и езиковото многообразие на атлантическата страна, както и мястото на Кабо Верде в международния контекст и културните му връзки с Португалия и Бразилия. Презентациите включваха прожекции на документални филми за Кабо Верде, засягащи различни аспекти от развитието на архипелага.

1

По време на посещението си в Софийския университет Катарина Кардозо се срещна с декана на Факултета по класически и нови филологии проф. д-р Мадлен Данова. На срещата бяха обсъдени възможностите за сътрудничество с Университета „Жан Пиаже“ в новооткритата специалност „Африканистика“ с модул „Лузофонска Африка“.

2
3