Начало / Новини / Новини и събития / Учени от Университета в Кеймбридж посетиха Факултета по химия и фармация

   
Учени от Университета в Кеймбридж посетиха Факултета по химия и фармация

От 17 до 20 юли 2018 г. във Факултета по химия и фармация на Алма матер гостуваха световноизвестните изследователи от Катедрата по материалознание и металургия на Университета в Кеймбридж проф. Линдзи Гриър и проф. Васан Кумар. Събитието се проведе в рамките на проекта Materials Networking, финансиран от програмата "Хоризонт 2020" на ЕС.

Проф. Линдзи Гриър е директор на Училището по физически науки на Университета в Кеймбридж и член на Стратегическия консултативен съвет по Енергия в Университета в Кеймбридж. Той представи лекция на тема Extending the applicability of the glassy state.

1

По време на посещението си проф. Гриър се срещна със заместник-ректора на Софийския университет доц. Елиза Стефанова и обсъдиха възможности за сътрудничество между двата университета в областта на образованието и науката.

2

Проф. Васан Кумар е лектор по материалознание и провежда изследвания в областта на енергетиката, устойчивостта и характеризирането на материалите. Той изнесе своята лекция на тема Sustainability of Materials in the Evolving Energy-Environment Paradigm.

В рамките на гостуването си учените от Университета в Кеймбридж се срещнаха с декана на Факултета по химия и фармация на Софийския университет акад. Петър Кралчевски и обсъдиха съвместни изследователски теми и възможности за сътрудничество.

3