Начало / Новини / Новини и събития / Студенти на Алма матер спечелиха Националната студентска олимпиада по математика за 2018 г.

   
Студенти на Алма матер спечелиха Националната студентска олимпиада по математика за 2018 г.

От 18 до 20 май 2018 г. в Юндола се проведе Националната студентска олимпиада по математика за 2018 г. За пореден път студентите от Факултета по математика и информатика на Софийския университет "Св. Климент Охридски" се представиха отлично, за което свидетелстват постигнатите резултати.

В група А-математика, информатика и компютърни науки студентите от Алма матер спечелиха първо, второ и трето място отборно. В общото класиране по висши училища Софийският университет "Св. Климент Охридски" е на първо място. Абсолютен победител е Емилиян Рогачев, а златни медалисти са Александър Тенев, Велина Иванова, Владимира Суванджиева.

Националната студентска олимпиада по математика е математическо състезание между студенти от бакалавърски или магистърски програми, което се провежда един път годишно и има за цел да повишава интереса на студентите към математиката и да създава условия за обмен на опит сред преподавателските екипи.

1
Emiliyan-Rogachev

Емилиян Рогачев

Aleksandar-Tenev

Александър Тенев

Velina-Ivanova

Велина Иванова

Vladimira-Suvandzhieva

Владимира Суванджиева