Начало / Новини / Новини и събития / Проф. Анастас Герджиков се срещна с представители на образователни и академични институции от Република Корея

   
Проф. Анастас Герджиков се срещна с представители на образователни и академични институции от Република Корея

По време на посещението си в Република Корея през август 2018 г. ректорът на Софийския университет проф. дфн Анастас Герджиков проведе срещи в три от най-реномираните образователни и академични институции на страната: Университета "Сонгюнгуан", Корейската фондация и Академията по кореистика.

По време на срещите бе обсъдено сътрудничеството им със Софийския университет "Св. Климент Охридски" и развитието на българската кореистика. В преговорите участваха и проф. дфн Александър Федотов, директор на Центъра за източни езици и култури и на Центъра по кореистика към Софийския университет, проф. д-р Светла Къртева-Данчева – ръководител на Катедра „Кореистика“ към Факултета по класически и нови филологии и гост-лекторът от Република Корея д-р Ким Со Йънг.

2-2

Среща с вицепрезидента на Корейската фондация Ким Сон Ин

Договорено бе Университетът "Сонгюнгуан" да отпусне стипендии за следдокторантско обучение в областта на хуманитаристиката и социалните науки, а също така във всички области на естествените науки, инженерството и медицината. Допълнителна информация ще бъде публикувана на сайта на Софийския университет "Св. Климент Охридски".

1-a
3-a

Проф. Герджиков и ректорът на Университета "Сунгюнгуан"проф. д-р Чон Гю Сан. Среща с президента на Академията по кореистика проф. Ан

По време на срещата в Корейската фондация корейските представители със задоволство отбелязаха динамичното развитие на кореистиката в Софийския университет "Св. Охридски", а президентът на Академията по кореистика подчерта отличната проектно-научна дейност на Центъра по кореистика в нашия университет.