Начало / Новини / Новини и събития / Приключва първата кандидатстудентска изпитна сесия на Софийския университет за учебната 2016/2017 г.

   
 Приключва първата кандидатстудентска изпитна сесия на Софийския университет за учебната 2016/2017 г.

Днес в 9.00 часа в 272-ра аудитория на Ректората на Софийския университет Донко Ралев от гр. Стара Загора изтегли темата, по която ще пишат явилите се на изпита по биология: „Нуклеинови киселини – структура, функции и биосинтеза“. Яна Вагларска от Благоевград изтегли вариант № 1 на тестa.

Кандидат-студентите, които са подали заявления за явяване на изпита днес, са 796.

Заместник-ректорът на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ проф. Ренета Божанкова пожела на кандидатите да представят своята подготовка и знания и успешно да спечелят състезанието за правото да се присъединят към академичната общност на най-добрия университет в България. Председателят на изпитната комисия доц. Петя Христова пожела успех на бъдещите си колеги.

2

Специалностите, за които кандидат-студентите могат да кандидатстват след успешно положен изпит, са: Оптометрия; Екохимия; Биология; Молекулярна биология; Екология и опазване на околната среда; Биотехнологии; Биология и химия; География и биология; Биомениджмънт и устойчиво развитие; Биология и английски език; Геология; Физическо възпитание и спорт; Медицинска сестра; Медицинска рехабилитация и ерготерапия.

С успешно положени изпити по биология и химия бъдещите студенти могат да кандидатстват за специалностите Медицина и Фармация.

3
4

В 9.00 ч. започна и събеседването за специалността Изобразително изкуство. В 11.00 ч. е началото на устния изпит за специалността Теология. В 14.00 ч. стартира изпитът по музикален инструмент или пеене за кандидатите за специалност Музика.

1