Начало / Новини / Новини и събития / Петнадесета научна конференция на нехабилитираните преподаватели и докторанти във Факултета по класически и нови филологии

   
Петнадесета научна конференция на нехабилитираните преподаватели и докторанти във Факултета по класически и нови филологии

За петнадесета поредна година Факултетът по класически и нови филологии на Алма матер провежда традиционната конференция на нехабилитираните си преподаватели и докторанти. В тазгодишното издание на научния форум ще вземат участие над 40 млади изследователи.

На официалното откриване присъстваха представители на деканското ръководство на факултета, преподаватели, студенти и гости. Събитието бе открито от декана на факултета проф. Мадлен Данова, която приветства с „Добре дошли“ всички участници и добави, че е голямо достижение толкова години Факултетът по класически и нови филологии да подкрепя, поддържа и провежда тази конференция.

1

Проф. Данова обърна внимание на докладите, които са разпределени в четири тематични секции: езикознание; литературознание; език и култура; методика на чуждоезиковото обучение и теория и практика на превода. По думите й, това показва, че хората във факултета работят във всички направления в полето на филологията.

Деканът изрази увереността си, че в рамките на научния форум ще има много интересни доклади, а участниците ще научат интересни неща за работата на колегите си.

3

Проф. Данова отправи специална благодарност към организаторите на конференцията – проф. Димитър Веселинов, Десислава Стефанова и Дарина Шопова и пожела на участниците много успешна работа, интересни срещи, а докладите да се превърнат в основа на по-големи научни изследвания.

2