Начало / Новини / Новини и събития / Международен ден на студентите

   
Международен ден на студентите

В централното фоайе на Ректората на Алма матер беше отбелязан Международният ден на студентите с весело и цветно представяне на културата, обичаите и традиционната кухня, характерни за държавите на чуждестранните възпитаници на Софийския университет.

Инициативата се провежда за първи път благодарение на ентусиазма на Студентски съвет и организационното съдействие на ESN Sofia University и Mov'in Europe. Billa Bulgaria бе спонсор на събитието, осигурявайки безплатни сандвичи и вода за всички участници и посетители.

В отбелязването на Международния ден на студентите се включиха студенти от Сърбия, Молдова, Палестина, Украйна, Иран, Испания, Полша, Италия и Китай.

11-a
8-a
1-a

Празникът имаше и състезателен характер – в края на деня бяха отличени и трите най-добре представени държави: Първата награда в размер на 1000 лв бе дадена на Иран; а второ и трето място заеха Сърбия и Египет с по 500 лв. Средствата са осигурени от Студентски съвет и по регламент, те трябва да бъдат използвани само за реализирането на университетски и студентски проекти.

По време на откриването студент от Испания поздрави присъстващите със свое музикално изпълнение.

5-a
7-a
12-a