Начало / Новини / Новини и събития / Ден на отворените врати на магистърските програми на Факултета по класически и нови филологии

   
Ден на отворените врати на магистърските програми на Факултета по класически и нови филологии

За трета поредна година Факултетът по класически и нови филологии на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ представя магистърските си програми. Събитието, което се провежда в Централното фоайе на Ректората, дава възможност на студентите в неформална обстановка да се срещнат с университетски преподаватели, за да зададат своите въпроси и обсъдят магистратурите, които ги интересуват.

Деканът на Факултета по класически и нови филологии проф. Мадлен Данова приветства всички с „Добре дошли“ на събитието. Тя благодари на всички участници в организацията и провеждането на инициативата – зам.-декана проф. Милена Попова, цялото деканско ръководство, ръководителите на катедри и ръководителите на магистърските програми.

1

Проф. Данова отбеляза, че събитието ще е интересно и полезно и на студенти от други факултети и изрази надежда тази година във Факултета по класически и нови филологии да има много новозаписани магистри.

На изложението се представят 12 катедри от Факултета по класически и нови филологии и една междукатедрена специалност - „Източна и Югоизточна Азия“. Магистърските програми във факултета са 21 . Проф. Данова посочи, че има обновени програми като „Японски език и култура“, „Приложна лингвистика“ с испански и португалски език и други. Най-популярните магистърски програми са „Превод“ и „Конферентен превод“, каза проф. Данова, която подчерта, че продължава проектът с Европейската комисия и с Бюрото по превод.

5

Проф. Данова припомни, че и тази година на 1 септември отново ще има Ден на отворените врати на магистърските програми на Факултета по класически и нови филологии. В есенното издание ще се включат и други факултети на Софийския университет.

Събитието в Централното фоайе ще продължи до 13.00 ч., а от 14.00 ч. в 65-та аудитория посетителите ще могат да се срещнат с Камен Донев, който гостува на една от магистърските програми - „Семиотика, език и реклама“.

Факултетът по класически и нови филологии предлага разнообразни магистърски програми, сред които фигурират съвместни програми с преподаватели от различни специалности и факултети на Софийския университет, а също така със специалисти от престижни институции и университети в чужбина. Част от програмите предлагат модули за специалисти и неспециалисти. В някои от тях обучението се води изцяло на английски или на друг чужд език.

Изучаването на езици е ключ към разбирането на света и другия. Преподавателите са медиатори и преводачи на езици и култури. Магистърските програми на Факултета по класически и нови филологии, благодарение на висококвалифицираните университетски преподаватели и добрата материално-техническа база, осигуряват задълбочена подготовка, солидни знания и престижна диплома, които отварят нови перспективи за личностно развитие и успешна кариера.