Начало / Новини / Новини и събития / Читател на годината 2017 на библиотека „Начална и предучилищна педагогика“

   
Читател на годината 2017 на библиотека „Начална и предучилищна педагогика“

Христина Атанасова, студентка по „Предучилищна и начална училищна педагогика“, III курс, беше отличена с наградата „Читател на годината 2017 на библиотека Начална и предучилищна педагогика“. Призът връчи деканът на Факултета по начална и предучилищна педагогика проф. д-р Божидар Ангелов. Статуетката е специално изработена за случая от скулптора Светлозар Петков.

Тържественото награждаване се състоя в библиотеката на Факултета по начална и предучилищна педагогика и в Световния ден на книгата и авторското право - 23 април и беше посветено и на 130-та годишнина от създаването на Софийския университет “Св. Климент Охридски“.

1-Fnpp

В рамките на събитието бе представен театрален спектакъл „Изтъкнатата певица“, създаден по едноименната стихотворна приказка на писателката Диана Ангелова, която също взе участие в събитието. Спектакълът бе изпълнен от първокурсници от специалност „Предучилищна и начална училищна педагогика“ с художествен ръководител доц. д-р Данка Щерева. След представлението писателката провокира интереса на специалните гости - група деца от ЧДГ „Алиса“ в София, на които представи свои литературни гатанки. Малчуганите проявиха голям интерес и получиха подаръци. Представянето на писателката Диана Ангелова и нейното творчество беше организирано от сектор „Литература“ към катедра „Музика“.

2-FNPP

На церемонията присъстваха още заместник-деканите на факултета проф. д-р Стефан Алтъков и проф. дпн Радослав Пенев, студенти, преподаватели и служители.

Кампанията „Читател на годината на Библиотека „Начална и предучилищна педагогика“ се провежда за трета поредна година и вече се превръща в традиция във факултета.

3-FNPP
5-FNNP