Начало / Новини / Новини и събития / Алма Алтер получи награда за Алтернативна класика в Москва

   
Алма Алтер получи награда за Алтернативна класика в Москва

Спектакълът на Театър-лаборатория "Алма Алтер" „Ромео и Жулиета, сонет за безсмъртната любов“ получи Наградата за алтернативна класика на Московския Международен театрален фестивал на Университетските театри, който се проведе по време на XII Световен конгрес на Университетските театри.

Световният конгрес на театъра се организира веднъж на няколко години в различни държави-членки на Международната организация на университетските театри. Това е най-големият форум от подобен мащаб, който изследва както на теория, така и на практика съвременните театрални търсения. Наградата за алтернативна класика е емблематична за фестивала, тъй като съчетава в себе си високите образци на класическата драматургия и необходимостта от тяхната интерпретация в новия световен контекст.

2

Спектакълът „Ромео и Жулиета, сонет за безсмъртната любов“ е част от програмата на театър-лаборатория „Алма Алтер“ „Шекспир, съвременен и жесток“, в която влизат спектаклите „Хамлет или три момчета и едно момиче“, „Аз, Лейди Макбет“, „Ричард, кой Ричард“, „Дон Кихот срещу Хамлет“, „Бурята“ и „Време е за Лир“. През 2012 година „Хамлет или три момчета и едно момиче“ получи Наградата на критиката на IX Световен конгрес на Университетските театри.

4

Кратък трейлър можете да видите тук.

Документален филм за спектакъла можете да видите тук .

6