Начало / Новини / Новини и събития / 25 медала завоюваха студентите от Софийския университет от Националната студентска олимпиада по математика

   
25 медала завоюваха студентите от Софийския университет от Националната студентска олимпиада по математика

От 19 до 21 май 2017 г . в к.к. Пампорово се проведе поредното издание на Националната студентска олимпиада по математика, домакин на която беше Пловдивският университет „Паисий Хилендарски“.

Националната студентска олимпиада по математика е математическо състезание между студенти от бакалавърски или магистърски програми, което се провежда един път годишно и има за цел да повишава интереса на студентите към математиката и да създава условия за обмен на опит сред преподавателските екипи.

За пореден път студентите от Софийския университет се представиха отлично, за което свидетелстват постигнатите резултати:

В група А студентите от Факултета по математика и информатика на Софийския университет завоюваха 4 златни, 5 сребърни и 8 бронзови медала, първо, второ и трето място отборно, както и първо място по висши училища.

m-2

Златни медали спечелиха Киприан Бербатов, Емилиян Рогачев, Велина Иванова и Даниел Атанасов; сребърни медалисти са Иво Дилов, Александър Канджички, Мартин Минчев, Александър Тенев и Петър Скорчелиев, с бронз се окичиха Владимир Владимиров, Теодор Вакарелски, Владимира Суванджиева, Матей Константинов, Станислав Димитров, Стела Вълчева, Марам Баядсе и Иво Стратев.

Отборите на Факултета по математика и математика бяха подготвени и ръководени от доц. Асен Божилов, доц. Владимир Бабев, доц. Веселин Гушев и гл. ас Иван Гаджев

m-3

Отборите на Стопанския факултет на Софийския университет се състезаваха в група В и също се представиха достойно. Те спечелиха четири сребърни и четири бронзови медала, второ и трето място отборно, както и второ място сред висшите училища.

Медалистите са Анна-Мария Лазарова, Михаела Атанасова, Стефани Иванова и Тина Касърова, бронзови медали получиха Петър Буюклиев, Александър Петров, Теодора Петкова и Надежда Шушкова.

Отборите на Стопанския факултет бяха подготвени и ръководени от доц. Веселин Гушев и ас. Вая Ракидзи.

m-4