Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Кариерен център / Предложения за работа / EIT InnoEnergy удължи крайният срок за участие на предприемачи в най-големия конкурс за стартиращи компании PowerUp! 2020 - до 10 март

   

04.03.2020

 

PowerUp_M_C_Logo

 

EIT InnoEnergy удължи крайният срок за участие на предприемачи в най-големия конкурс за стартиращи компании от Централна и Източна Европа - PowerUp! 2020 - до 10 март

 

  • Основната цел на основателя на конкурса EIT InnoEnergy е да осигури пари, ноу-хау и уникални партньорства за най-иновативните идеи и компании в Централна и Източна Европа
  • Селектираните екипи от България ще участват в двудневна работилница на 19 и 20 март в подготовка за Националния финал на PowerUp!, който ще се състои на 26 март 2020 г. в София Ивент Център. Събитието е организирано от националния координатор на PowerUp! За България – Клийнтех България.
  • Победителите в конкурса ще получат подкрепа за разработването на своите продукти, търговски стратегии, възможности за разширяване на бизнеса на международно ниво, както и достъп до акселераторските услуги на EIT InnoEnergy, както и други възможности за финансиране.

 

Най-големият конкурс за стартиращи компании от Централна и Източна Европа - PowerUP! е отворен за предприемачи във всички етапи на развитие. Всички желаещи да се включат в престижната надпревара, могат да го направят най-късно до 10 март, когато е и последният срок за кандидатстване онлайн на адрес: https://powerup.innoenergy.com.

Конкурсът предлага ексклузивна възможност за иновативни бизнеси да се възползват от услугите и мрежата на една от най-големите общности за иновации в Европа - EIT InnoEnergy. Няма значение дали компанията има само идея или търси следващия си клиент, или пък просто планира разширяване на пазара, InnoEnergy помага на организациите да осигурят финансиране за осъществяване на своите идеи и да достигнат до различни международни пазари.

EIT InnoEnergy обединява над 460 партньора от света на бизнеса, индустрията и науката като тази година PowerUp! е подкрепен и от бизнес подразделението на Amazon - Amazon Web Services (AMS). За определени участници, глобалният бранд AMS ще предостави награда, на стойност 100 000 щ.д. в кредити за тяхната програма AMS Activate and Business support. Други ключови партньори, които осигуряват награди са Revolut и SpeedUp Group. Повече информация за всички възможни награди, можете да прочете тук.

С участието си в конкурса PowerUp! освен достъп до международна експертиза за развиване на бизнес идеята на екипите в подготoвка за националния и международен финал, участниците се състезават и за включване в акселераторските инструменти на EIT InnoEnergy, както и директен достъп до мрежата от инвеститори и индустриални партньори на общността.

Компаниите, които бъдат избрани, ще бъдат подпомогнати от професионалния екип на организаторите и официалните партньори на EIT InnoEnergy в България – Клийнтех България в подготовка за националния финал, който ще се проведе на 26 март 2020 в София Ивент Център. Тази година конкурсът в България се провежда под патронажа на Столична община.

Подготвителните сесии са с фиксирани дати – 19 и 20 март. Българският победител ще се състезава по време на големия финал в Impact’20 – най-голямото икономическо събитие в Централна и Източна Европа. Всички финалисти ще имат възможността да презентират идеите си пред най-големите представители на индустрията и фондове за рисков капитал. За победителя най-голямата финансова награда е на стойност EUR 50 000, както и много други награди, осигурени от партньорите на инициативата.

Основните тематични сфери на състезанието са: енергия, мобилност, чисти технологии и умни градове, но PowerUp! е отворен и за всякакви други компании с нестандартни идеи. В рамките на тазгодишната програма, компаниите в ранен етап ще се борят за титлата „Стартъп на годината“.

През последните пет години от програмата, EIT InnoEnergy е подкрепила около 200 стартиращи компании, 121 от които вече продават своите решения и са привлекли над 117 милиона евро външно финансиране.

 

Кандидатите, които искат да участват в конкурса PowerUp! 2020, трябва да попълнят и изпратят кандидатурите си до 10 март 2020г. онлайн на https://powerup.innoenergy.com.

 

За повече информация:

Антония Левонтова

PR Manager, All Channels Communication Group

alevontova@all-channels.com

+359 888 703 175

 

Мария Барбутова

PR Manager, All Channels Communication Group

mbarbutova@all-channels.com

+359 888 41 55 94

 

За EIT InnoEnergy

EIT InnoEnergy е европейски иновативен двигател за устойчива енергия. В EIT InnoEnergy подкрепяме и инвестираме в иновациите на всеки етап – от класната стая до потребителите. С помощта на нашата партньорска мрежа ние създаваме връзки в цяла Европа, като срещаме изобретатели и индустрия, предприемачи и пазари, вишисти и служители, изследователи и биснес.

 

Усилията ни са насочени в три съществени области от иновационния микс:

  • Образованието – подпомагаме създаването на информирана и амбициозна работна сила, която разбира устойчивите изисквания и нуждите на индустрията за бъдещото й развитие.
  • Иновативни проекти, обединяващи идеи, създатели и индустрия, които си сътрудничат в името на приложими продукти и услуги, които дават истински резултати.
  • Услуги за създаване на бизнес, подпомогащи предприемачи и стартъпи в сферата на устойчивата енергия да се развиват бързо и да допринасят за глобалната енергийна екосистема.

 

Нашата съвместна работа създава и съединява съставните части на устойчивата енергия, от която Европа се нуждае.

EIT InnoEnergy е създаден през 2010 г. и подкрепен от Европейския институт за иновации и технологии.

 

За Клийнтех България:

Клийнтех България е мрежата за устойчиво развитие, чисти технологии и зелени иновации в България.

Организацията подкрепя развитието на иновации, финансира стартиращи предприятия, както и подпомага изграждането на стратегически партньорства в областта на индустрията и зеления бизнес, околната среда, науката и образованието. Работи с водещи партньори и организации в страната и чужбина, асоциации, бизнес мрежи, университети и държавни институции. Клийнтех България е официален партньор на двете най-големи общности в Европа в сферата на климата и устойчивите енергии Climate-KIC и EIT InnoEnergy, както и член на УС на КРИБ.