Начало / Новини / Новини и събития / Ученици от 91 Немска езикова гимназия в София посетиха Софийския университет

   
Ученици от 91 Немска езикова гимназия в София посетиха Софийския университет

Ученици от 91 Немска езикова гимназия „Проф. Константин Гълъбов” в София посетиха Софийския университет „Св. Климент Охридски“ с цел кариерно ориентиране и запознаване с образователните възможности. Събитието бе организирано от сектор „Кариерно развитие“, по инициатива на „Интеракт клуб“ към 91 Немска езикова гимназия.

Над 50 ученици бяха посрещнати в Централното фоайе на университета, където гл. ас. д-р Симеон Хинковски им представи историята на Алма матер.

3

Теодора Билярска впечатли групата с интересната експозиция в Музея по минералогия, петрология и полезни изкопаеми. Учениците посетиха и Музея по палеонтология и исторична геология, където разгледаха реставрирания скелет на Дейнотериум.

1

Програмата продължи с разговор с Деница Николова от сектор „Прием на студенти“, която запозна бъдещите кандидат-студенти с условията за кандидатстване в Софийския университет за учебната 2022/2023г.

2

Представители на Студентски съвет работиха с учениците на групи, съобразени с интересите им към различните факултети, като отговаряха на всички въпроси, касаещи обучението в избраните специалности.

Сектор „Кариерно развитие“ продължава взаимодействието с учениците, чрез индивидуални срещи за кариерно ориентиране.