Начало / Новини / Новини и събития / Среща-дискусия на тема: "Пресечни точки между педагогическата теория и практика"

   
Среща-дискусия на тема: "Пресечни точки между педагогическата теория и практика"

В Конферентната зала в Ректората се провежда среща-дискусия на тема: “Пресечни точки между педагогическата теория и практика“. Събитието се организира от Учебно-научната лаборатория по експериментална и професионална педагогика „Проф. д-р Петър Нойков“.

С този обучителен семинар се поставя началото на ежегодни срещи на учители със студентите. Колегите-учители ще представят свои добри практики в използването на информационни технологии, в начина на преподаване и работа с учениците. Срещите се организират с цел повишаване мотивацията на бъдещите педагози във Факултета по педагогика на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

1

Събитието бе открито от заместник-декана на Факултета по педагогика доц. д-р Илиана Петкова, която заяви, че всяко начало е трудно, но и вдъхновяващо и вълнуващо. По думите й екипът, организирал събитието, е потърсил пресечните точки между педагогическата теория и практиката. „Желанието ни беше да хвърлим мост между тях“, каза още доц. Петкова и допълни, че студентите от факултета имат възможности да се докоснат до практиката, но е трудно по програма студентите и техните преподаватели да излязат извън столицата. „Затова решихме да поканим учителите, които са извън София, да разширим кръга от учители, които да представят своите добри практики“, каза още заместник-деканът.

2

Доц. Петкова изрази надеждата си с днешната първа среща да бъде поставено началото на поредица от срещи с различни учители от страната, които да се превърнат в традиция във Факултета по педагогика.

4

Гл. ас. д-р Йорданка Николова благодари на всички, присъстващи на събитието. Тя представи първия учител, участник в срещата - г-жа Йорданка Първанова от ОУ „Иван Рилски“ от гр. Хасково.

Г-жа Първанова е учител с дългогодишен стаж, награждавана е на форуми в Бразилия, Виена, Берлин, избирана е за учител на годината, автор на учебници и учебни програми, дигитален посланик е на Microsoft, дългогодишен администратор на групи за работа с учители. В Димитровград е организирала работни срещи, на които е събирала на едно място учители, ученици и родители.

5

Г-жа Йорданка Първанова демонстрира пред студентите от втори и трети курс работата си, свързана с проектно-базираното обучение и приложенията на софтуер „Енвижън“, използването на таблети и роботизирани играчки в учебния процес.

6