Начало / Новини / Новини и събития / С изпити по биология и география продължава първата кандидатстудентска сесия за учебната 2018/2019 година

   
С изпити по биология и география продължава първата кандидатстудентска сесия за учебната 2018/2019 година

В 9.00 часа в 272-ра аудитория на Ректората на Софийския университет Калина Генова от Бургас изтегли темата, по която ще пишат 626 кандидати, подали заявление за явяване на изпита по биология: „ДНК – носител на наследствеността: структура, функции и биосинтеза“. Иван Йовков от Смолян изтегли вариант № 1 на тестa. Председател на изпитната комисия е доц. Петя Христова от Биологическия факултет.

Заместник-ректорът на Софийския университет проф. Ренета Божанкова поздрави кандидат-студентите и изрази убедеността си, че са дошли на изпита отлично подготвени и ще покажат знания на високо ниво. Тя им пожела успешна работа и наесен да бъдат студенти на 130-годишния Софийски университет.

5

Деканът на Биологическия факултет доц. Стоян Шишков също приветства кандидатите, изрази увереността си, че ще покажат всичко, което са научили, и пожела успех.

7
8

Специалностите, за които кандидат-студентите могат да кандидатстват след успешно положен изпит, са: Оптометрия; Учител по природни науки в основна степен на образованието; Екохимия; Биология; Молекулярна биология; Екология и опазване на околната среда; Биотехнологии; Биология и химия; География и биология; Биомениджмънт и устойчиво развитие; Биология и английски език; Агробиотехнологии; Геология; Физическо възпитание и спорт; Медицинска сестра; Медицинска рехабилитация и ерготерапия.

4

С успешно положени изпити по биология и химия бъдещите студенти могат да кандидатстват за специалност „Фармация“.

2

В 9.00 ч. във Факултета по начална и предучилищна педагогика започна и конкурсният изпит за специалност „Музикални медийни технологии и тонрежисура“. Кандидат-студентите, които са подали заявление за явяване на изпита, са 16.

Конкурсният изпит се провежда под формата на събеседване, на което кандидат-студентите представят портфолио с медийни реализации в един от посочените по-долу варианти и предоставени на стандартен звуконосител или личен лаптоп: аранжименти; звукозаписни проекти; рекламни клипове; ремикси и други. В момента на събеседването се дискутира начинът на изработка, концепцията и изпълнението.

В 14:00 часа в 272 аудитория в Ректората започна конкурсният изпит по география. Кандидат-студентите, подали заявления за полагането му днес, са 241.

DSC00781- ь

Марина Добрева от град София изтегли вариант № 5 на теста в присъствието на заместник-ректора на Софийския университет проф. Ренета Божанкова и председателя на изпитната комисия проф. Веселин Бояджиев от Геолого-географския факултет на Алма матер.

DSC_0973- ь

Проф. Божанкова приветства кандидатите за смелостта им да покажат знанията си пред изпитната комисия към най-старото и авторитетно висше училище в страната и им пожела в началото на новата академична 2018/2019 година да станат част от студентската общност на Алма матер. Тя изрази убедеността си в нивото на натрупаните от тях знания до момента, а така също и в силната им амбиция за успех. Проф. Бояджиев пожела на кандидатите спорна работа и успешен прием в избраните от тях специалности.

DSC_0965- ь

Успешното полагане на конкурсния изпит по география е условие за прием в следните специалности: Библиотечно-информационни науки; Публични информационни системи; История и география; Педагогика; Социални дейности; Неформално образование; География; География и английски език; География и биология; Геология; Предучилищна и начална училищна педагогика; Социална педагогика; Специална педагогика; Логопедия; Физическо възпитание и спорт.

С изпит по география и с изпит по английски, немски, френски, испански, италиански или руски език се влиза в специалностите: „Туризъм“ и „Регионално развитие и политика”.

„Европеистика“ могат да запишат кандидатите, успешно издържали изпита по география и изпит по английски, немски, френски или испански език.

DSC_0967- ь,
DSC_0976- ь