Начало / Новини / Новини и събития / "Последна радост" спечели „Алтер“ за най-добро представление

   
"Последна радост" спечели „Алтер“ за най-добро представление

Театър-лаборатория „Алма Алтер“ раздаде своите награди „Алтери“ за 2020 година. Традиционно бляскавата церемония се състоя в нощта на Оскарите в Театралната зала на Софийския университет. Безапелационно „Алтер“ за най-добро представление получи "Последна радост" по Йордан Йовков. Спектакълът е финансиран по програма „Културно наследство“ на Националния фонд „Култура“.

„Алтер“ за цялостен принос в пърформативните изкуства получи Иво Димчев, а големият български художник Михаил Лалов получи „Алтер“ за брилянтната си работа по сценографията на представлението "Кралят умира".

t-2

Водещи на церемонията за поредна година бяха Георги Арсов и Марко Дженев.

t-4

„Алтер“ за Талисман на „Алма Алтер“ получи новият супер-герой, измислен от Дейвид Хънкинс - Капитан Зеленчук, който се изправи в битка с капитан Америка под съпровода на едноименния български хит “Зеленчуци, който не яде".

t-3

Останалите награди-тухли получиха: „Алтер“ за най-добър Крал - Михаил Бонев, „Алтер“ за най-добър мюзикъл - “Цар Лъв”, „Алтер“ за музикални модулации - София Николова за “Кралят умира”, „Алтер“ за жертва в името на изкуството - Симеон Василев за бичуването в “Кладенецът и махалото”, „Алтер“ “Хванах дядо Господ за шлифера” за най-добър дипломен спектакъл - “Опиат”, „Алтер“ за най-добър дует - София Николова и Симеон Василев за “Суийни Тод”, „Алтер“ за сърбане на попарата - Марко Дженев за “Бурята”, „Алтер“ за най-секси хиена - Адриана Славова за “Цар Лъв”, „Алтер“ за талисман на Алма Алтер - Капитан Зеленчук, „Алтер“ “Гласът на бабите” - бабите от село Мусачево и Алтер за блогаджия - Петя Йосифова-Хънкинс и Кристиана Миткова.