Начало / Новини / Новини и събития / Ден на отворените врати във Факултета по журналистика и масова комуникация

   
Ден на отворените врати във Факултета по журналистика и масова комуникация

Във Факултета по журналистика и масова комуникация на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ се провежда Ден на отворените врати. Организатори на събитието, което предоставя повече информация за академичните профили, материалната база и възможностите, които предлага факултетът, са Факултетният студентски съвет и Факултетът по журналистика и масова комуникация.

Събитието бе открито от декана на факултета проф. Веселина Вълканова, която приветства с „Добре дошли“ всички гости и бъдещи студенти на Факултета по журналистика и масова комуникация. Тя благодари за интереса към събитието и представи заместник-деканите и присъстващите преподаватели от факултета.

„Много ще се радвам да приветствам най-добрите от вас на 1 октомври в една много по-тържествена ситуация и да ви връчим студентските книжки“, каза проф. Вълканова и запозна присъстващите с историята на Софийския университет и Факултета по журналистика и масова комуникация, който се помещава в първата сграда на университета.

1-1

Тя благодари на студентите Александра Иванова, Симеон Александров и всички останали колеги, с чиято помощ и по чиято идея е организирано събитието. „Нашите врати са винаги отворени и сте добре дошли по всяко време, дори да влезете в лекционните зали и да чуете представянето на нашите преподаватели. Имаме с какво да се гордеем. Това е традицията на Софийския университет“, отбеляза деканът. Проф. Вълканова представи накратко различните специалности във Факултета, както и възможностите за развитие в магистърска и докторска степен. Тя обърна внимание на реконструкциите в сградата на факултета, които текат в момента.

2

Събитието бе насочено към всички, които искат да учат журналистика или връзки с обществеността, имат интерес към книгоиздаването или комуникационния мениджмънт.

9

С помощта на студентите и преподавателите от факултета посетителите имаха възможност да научат повече за специалностите, кандидатстването и историята на факултета. Те разгледаха учебните студиа, пресстудиото, учебната редакция и издателство, фотолабораторията и Музея на радиото. В рамките на събитието много от кандидат-студентите зададоха своите въпроси.

4

Събитието продължава и на 29 февруари 2020 г. от 13.00 часа, когато ще се състои втората част на Деня на отворените врати във Факултета по журналистика и масова комуникация.

Необходима е предварителна регистрация на адрес: https://forms.gle/jgek6D5h7UNeKKHe8

8
5
6