Начало / Новини / Календар / РЕ-ТУР: Вместимост - Ивайло Аврамов. Изложба скулптура

.,Галерия “Васка Емануилова”

Следващата художествена разходка от серията “РЕ-ТУР” е посветена на съвременната скулптура и изложбата “Вместимост” на Ивайло Аврамов в галерия “Васка Емануилова”.

Това е първата от поредица намеси в галерийни пространства, замислени от автора. Неин фокус е архитектурен елемент – преградната стена между две експозиционни зали във “Васка Емануилова”, трансформирана и преди в изложбите на Симеон Симеонов и Кирил Кузманов. Работата на Ивайло Аврамов е визуално-аналитичен и едновременно експериментален процес, в чиято основа е въпросът за видимостта, съдържанието, присъствието и стойностите на материалното. Проектът се състои от три фази, които ще проследим на място с куратора Красимир Илиев и дискутанта Красимир Терзиев. Вход свободен!

Ивайло Аврамов работи в западноевропейските традиции на минимализма и арте повера от 60-те и 70-те години на ХХ в. и ги развива в едно собствено граматично-визуално поле, в което авторовото присъствие не е решаващо, но материята е оставена да заявява своите позиции.

***

РЕ-ТУР е инициатива на Културния център за всички, които искат да опознаят и осмислят съвременното изкуство. Посещаваме важни събития от софийския художествен календар, получаваме личен тур от авторите или кураторите им, а после с помощта на външен експерт обсъждаме видяното и търсим други гледни точки.

Повече за РЕ-ТУР: https://culturecenter-su.org/re-tour/

Повече за изложбата: https://bit.ly/3JJRoum

RE-TUR VMESTIMOST000