Начало / Новини / Календар / Представители на Богословския факултет ще участват във Втората конференция на Международната православна богословска асоциация

Волос, Гърция

Представители на Богословския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ - преподаватели, докторанти и студенти, ще участват в конференцията на Международната православна богословска асоциация (International Orthodox Theological Association или съкратено IOTA) под надслов „Мисията и Православната църква“. Втората конференция на организацията ще се проведе от 11 до 15 януари в град Волос, Гърция.

IOTA се състои от двадесет и осем постоянни групи, представляващи различни области на знанието, свързани с православните християнски изследвания. Всяка група се ръководи от двама съпредседатели, а нейната дейност се консултира с група специалисти в дадената област, обединени в управителен комитет. На конференцията ще бъдат представени доклади, изследвания, издания в различни области на православното богословие от теолози от всички краища на света.

International Orthodox Theological Association е учредена през 2015 г. в САЩ. Първата й голяма конференция се проведе в Яш през 2019 г.

В рамките на събитието Богословския факултет на Софийския университет, който е институционален член на IOTA, ще представи научноизследователската дейност на академичния състав, учебните програми и възможностите за обучение в трите образователни степени „бакалавър“, „магистър“ и „доктор“, периодичното официално издание на факултета сп. „Богословска мисъл“ и избрани богословски издания от научната продукция на факултета

IOTA - Волос