Начало / Новини / Календар / Международна научна конференция „Психологията – традиция и съвременност“

Ректорат

В периода 1-2 юни 2022 г. в Ректората на Софийския университет ще се проведе Международна научна конференция „Психологията – традиция и съвременност“. Тя е организирана по повод на 50-годишната от създаването на Специалност „Психология“ във Философския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, с което се поставя началото на университетското образование по Психология в България.

Организацията на събитието е подкрепена от Философския факултет и се провежда със съдействието на Дружеството на психолозите в Република България и Центъра за психологически изследвания и консултации към Философски факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

В продължение на два дни ще се обсъждат нови тенденции и постижения в основните области на психологията. В конференцията участват 182 учени от България, Гърция, Германия, Ирландия, Кипър, Македония, Португалия и Сърбия. Ще бъдат представени 128 доклада в 10 паралелни секции и една кръгла маса. Откриването ще бъде в аулата на Ректората от 10.00 ч. на 1 юни. Приветствие към конференцията ще поднесат 18 организации. Програмата може да се види на http://phls.uni-sofia.bg/article/details/3246 .

 

.