Начало / Новини / Календар / Кариерни събития в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ 2024г. – пролетни издания

Софийски университет "Св. Климент Охридски"

Софийският университет "Св. Климент Охридски" обявява предстоящите кариерни форуми, организирани от различните факултети през пролетта на 2024 година. Събитията, насочени към студенти и докторанти, ще представят богат спектър от възможности за кариерно развитие в множество професионални направления. В рамките на кариерните форуми и изложения, организирани от различните факултети, студентите ще имат възможност да се запознаят с потенциални работодатели, да научат повече за кариерните възможности в съответните сектори и да установят контакти за бъдещи професионални възможности.

КАРИЕРНИ ФОРУМИ

Биологически факултет: Кариерен форум 2024

20 и 21 март 2024 г., 10:00 ч. - 18:00 ч., в сградата на Биологическия факултет, бул. "Драган Цанков" № 8

Събитието цели представяне на възможности за кариерно развитие сферата на биологическите науки и биотехнологиите в България. Подходящо е за студенти на Биологическия факултет , Факултета по химия и фармация и други заинтересовани.

Стопански факултет: Кариерен форум 8.0 в гр. Бургас

17 и 18 април 2024 г., 10:00 ч. - 16:00 ч., Културен дом НХК – Бургас

Събитието се организира от Кариерния център на Стопанския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, Сдружението на завършилите Стопанския факултет на Софийския университет (Alumni Club), Филиала на Софийския университет в гр. Бургас и Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации – гр. Бургас, с подкрепата на община Бургас. Програмата предлага на ученици и студенти сесии за кариерно ориентиране и посещение на фирмени изложбени щандове на работодатели, партниращи със Стопанския факултет. Подходящо е за ученици, студенти, докторанти и други заинтересовани лица.

Философски факултет: Дни на кариерата във Философския факултет

 

16-17 май 2024 г., 9:00 ч. - 17:00 ч. , Философски факултет, бул. „Цариградско шосе № 125“, бл. 4

Представяне на възможности за развитие и професионална реализация в различни професионални сфери. Събитието включва лекции, уъркшопи, презентации и възможности за запознанство с работодатели, както и представяне на магистърските и докторските програми на Философския факултет. Подходящо е за ученици, студенти, докторанти и други заинтересовани лица.

Кариерен форум в Юридическия факултет

20 май 2024 г. от 10.00 до 13.00 ч., Централно фоайе, Ректорат

Кариерният форум, организиран от Факултетния студентски съвет и Кариерния център на Юридическия факултет, ще представи на студентите възможности за летни стажантски програми, позиции за постоянна и временна заетост, възможности за участие в конкурси и други кариерни възможности. Събитието е подходящо за студенти, докторанти, ученици и други заинтересовани лица.

Стопански факултет: Кариерен форум 8.0 в гр. София

28 май 2024 г.,11:00 ч. - 18:00 ч., Стопански факултет, гр. София, бул. „Цариградско шосе“ 125, бл. 3

Осмото издание на традиционния кариерен форум – изложение е под надслов: „С поглед в бъдещето“ и предоставя възможности за срещи и първи крачки в света на бизнеса и икономиката. Събитието е подходящо за ученици, студенти, докторанти и други заинтересовани лица.

Факултет по математика и информатика: Кариерен форум - изложение 2024

28-29 май 2024 г., 10:00 ч. - 18:00 ч., двора на Факултета по математика и информатика, бул. „Джеймс Баучър“ № 5

Традиционният кариерен форум на Факултета по математика и информатика тази пролет ще се проведе за 16-ти път и ще представи кариерните възможности в сферата на информационните технологии. Множество технологични компании ще разположат свои павилиони в парка пред сградата на ФМИ. Паралелно с участието на място в парка, някои компании ще предложат и виртуални павилиони. Подходящо е за студенти, докторанти и други заинтересовани лица.

Физически факултет: Пролетен ден на кариерата 2024

30 май 2024 г., 11:00ч. - 15:30ч., фоайе на сграда А, Физически факултет, бул. „Джеймс Баучър“ № 5

Денят на кариерата е форум, който се организира редовно от Физическия факултет, целта му е да срещне студенти и работодатели в сферата на физиката и сродните науки. Кариерното изложение е възможност за технологичните компании да представят работодателската си марка и постиженията пред възпитаниците на факултета на специално организирани щандове, разположени в сградата на Физическия факултет. Събитието е подходящо за студенти, докторанти, ученици и други заинтересовани лица.

Факултет по химия и фармация: "Ден на кариерното развитие"

31 май 2024г., 11:00ч. - 14:00ч., двора на Факултет по химия и фармация, бул. „Джеймс Баучър“ № 1

Целта на кариерния форум е да осигури възможност за среща между работодатели, мотивирани да инвестират в своето бъдеще, и студенти и докторанти, търсещи професионална реализация в сферата на химията и фармацията. По време на събитието студентите ще имат възможност да осъществят директен контакт с компаниите и да научат повече за дейността им, актуалните възможности за кариерно развитие, профила на търсените специалисти, както и спецификите на процеса на подбор във всяка фирма. Събитието е подходящо за студенти, докторанти, ученици и други заинтересовани лица.

ДРУГИ КАРИЕРНИ СЪБИТИЯ ЗА СТУДЕНТИ И КАНДИДАТ-СТУДЕНТИ

Кариера в областта на медийните проучвания във ФЖМК

На 18 април 2024 г. в Аулата на Факултета по журналистика и масова комуникация ще се проведе събитие, посветено на кариерата в областта на медийните проучвания: конференция и кариерен ден на АМЕК. 13.30 ч. е началният час за конференцията, а кариерният ден стартира от 15.00 часа.

В първата част, представители на шест компании от сферата на професионалните медийни и комуникационни изследвания ще разкажат на студентите за интересни казуси, клиентски проекти и тенденции. Втората част ще е кариерно изложение, и студентите ще могат да се запознаят отблизо с компаниите членки на АМЕК, които имат екипи в България, и да научат какви са позициите и възможностите за реализация в сферата, както и защо студентите на ФЖМК са често едни от най-силните кандидати.

Всички присъстващи студенти ще получат ваучери за двата онлайн курса разработени от АМЕК – Основи на измерването на комуникациите и Ръководство за интегрираната рамка за измерване.

Факултет по журналистика и масова комуникация: Кариера в областта на медия мениджмънта

На 19 април 2024 г. от 14.00 ч. в Аулата във Факултета по журналистика и масова комуникация ще се проведе събитие, посветено на кариерата в областта на медия мениджмънта, маркетинг, реклама и връзки с обществеността на обществена медия. То се организира от Кариерния център на факултета.

Факултет по педагогика: "Среща между бизнеса и младите"

20 март 2024 г., 13:00 ч. - 17:30 ч., зала 1 на Бизнес център "Софарма тауърс"

Събитието "Среща между бизнеса и младите" представлява уникална възможност за ученици и студенти да се включат в реални бизнес симулации и игри, които завършват с награди. Целта е да се помогне на участниците да оценят своите силни страни в бизнес сценарии и да създадат ново поколение CV чрез игра. Участниците ще имат възможност да се включат в интерактивни дискусии и игри, да научат за подходящи работни позиции в компании и да създадат ценни контакти.

Физически факултет: "Животът на чипа" - представяне на Melexis България и Melexis Academy

20 март 2024 г., 17:15 ч., зала А209 на Физическия факултет, бул. „Джеймс Баучър“ № 5

Отворена среща, на която лекторите от Melexis България ще представят компанията и възможностите за участие на студенти от Физическия факултет в Melexis Academy. Участниците ще имат възможност да се запознаят със сферата на дейност на компанията и със спецификите на програмата Melexis Academy.

Стопански факултет: Седмица на професията "икономист" и Кариерно консултиране

25-28 март 2024 г., 9:15 ч. - 14:30 ч., Стопански факултет, бул. Цариградско шосе 125, бл. 3

Събитието е организирано с цел популяризиране на професията "икономист" и предоставяне на студентите възможност за кариерно ориентиране. Програмата включва сесии по кариерно ориентиране, срещи с работодатели и тематични презентации от гост-лектори, които ще представят важни аспекти на кариерата в икономическата сфера.

Факултет по науки за образованието и изкуствата: Представяне на SOS Дeтски Селища България

27 март 2024 г., 9:30 ч. -11:00 ч., зала 313 на Факултета по науки за образованието и изкуствата

Събитието цели да представи дейността на организацията и да предостави информация за свободни работни позиции, стажантски програми и други кариерни възможности.

Физически факултет: "Technical Innovation to Investment Readiness"

28 март 2024 г., 16:30 ч. - 17:30 ч., зала А209 на Физическия факултет, бул. „Джеймс Баучър“ № 5

Обучението е насочено към студенти, докторанти, млади учени и преподаватели с интерес към предприемачеството и създаването на свои стартъп компании. Лектор на събитието е Кристоф Помпе - инвеститор, предприемач и финансист със значителен международен опит

Юридически факултет: Публична лекция на Националната агенция по приходите

28 март 2024 г., 18:00 ч., Софийски университет, Ректорат, Зала 2

Публичната лекция представлява възможност за студентите от Юридическия факултет да се запознаят с дейността на Националната агенция по приходите и важните аспекти на данъчното облагане.

Геолого-географски факултет: Посещение на Националния статистически институт

2 април 2024 г., 13:00 ч., НСИ, ул. "Панайот Волов" № 2, зала "Пресцентър"

Събитието предоставя възможност за студентите от Геолого-географския факултет, специалност "Регионално развитие и политика", да се запознаят с дейността на Националния статистически институт и да получат информация за свободни работни позиции, стажантски програми и други кариерни възможности.

Исторически факултет: IBM CV Clinic

4 април 2024 г., 12:00 ч., Софийски университет, Ректорат, 23 аудитория

Събитието представлява възможност за студентите от Историческия факултет да получат информация за дейността на IBM, стажантски работни програми и да участват в обучение по изготвяне на CV.

Физически факултет: Подготовка на документи за кандидатстване на работа

10 април 2024 г., 16:30 ч. – 17:30 ч., зала А209 на Физическия факултет, бул. „Джеймс Баучър“ № 5

Събитието предлага обучение за изготвяне на CV, мотивационно писмо и подготовка за участие в кариерен форум. Целевата аудитория са всички заинтересовани студенти, които желаят да подобрят своите документи за кандидатстване.

Среща с бизнеса и Община Стара Загора

12 април 2024 г., 15:00 ч., Софийски университет, Ректорат, Зала 2

В рамките на събитието, студентите ще имат възможност да се запознаят с представители на бизнеса и Община Стара Загора, които ще предоставят информация за работни и стажантски възможности в региона.

Факултет по науки за образованието и изкуствата: Кариерно събитие за подготовка за работа

17 април 2024 г., 9:30 ч. – 11:00 ч., зала 313 на Факултета по науки за образованието и изкуствата

Събитието е насочено към студенти, които търсят насоки и съвети за успешно кандидатстване за работа. Целта е да се предоставят ценни практически съвети за съставяне на CV и мотивационно писмо, както и да се подготвят за интервю за работа.

Исторически Факултет: Дни на докторантите в Историческия факултет

21 и 28 април 2024 г., 11:00 ч., Аула в Ректората на Софийския университет

Събитието представлява възможност за докторантите от Историческия факултет да представят пред ученици изложения по дисертациите си от катедрите на факултета.

Геолого-географски факултет: Български географски фестивал - Бургас 2024

27-28 април 2024 г., Бургас

Фестивалът предлага интерактивни и практически състезания, включително отборно състезание "Географиада", индивидуално състезание "Разходка с изненади" и онлайн индивидуално състезание за дигитални картографски умения "Фестивален маратон". Участниците ще имат възможност да се запознаят с различни аспекти на географията и да демонстрират своите умения в тази област. Съорганизатори на фестивала са Географ БГ и община Бургас.

Биологически Факултет : Международен Ден на очарованието на растенията

17 май 2024 г., 10:30 ч. – 16:30 ч., сградата на Биологическия факултет, бул. "Драган Цанков" №8

Целта на този ден е да се популяризира биологията и растенията, като се подчертае тяхната важност за бъдещето на планетата. Чрез интерактивни събития и дейности, участниците ще имат възможност да узнаят за ролята на растителната наука във формирането на нашето настояще и бъдеще, включително за хранителната осигурност, устойчивостта на околната среда, биоразнообразието и човешкото здраве.

Факултет по журналистика и масова комуникация - Среща на алумни общността и бизнеса

20 май 2024 г. от 18:00 ч. в Аула магна във Факултет по журналистика и масова комуникация

Среща на алумни общността и бизнеса с випускниците и студентите на Факултет по журналистика и масова комуникация по повод 50 години Факултет по журналистика и 30 години академично образование по връзки с обществеността.

Стопански факултет: Как да се реализирам на пазара на труда - nPloy в Стопанския факултет

4 юни 2024 г., 10:00 ч. – 16:00 ч., Стопански факултет, бул. Цариградско шосе 125, бл. 3

Събитието предлага персонално кариерно консултиране за студенти, които търсят възможности за успешно влизане на пазара на труда. Опитни HR специалисти ще предоставят съвети за подготовка на CV, ще проведат симулация на интервю за работа и ще дадат насоки за подобряване на представянето на студентите. Панелната дискусия с участието на представители от финансовия сектор ще предостави актуална информация и възможност за задаване на въпроси относно кариерните възможности в тази област.

СРЕЩИ С УЧЕНИЦИ

Факултет по славянски филологии: Среща с ученици в НПМГ

7 март 2024 г., 14:00 ч. - 15:00 ч., в Националната природо-математическа гимназия (НПМГ)

Популяризиране на кандидат-студентската кампания на Факултета по славянски филологии, кариерно ориентиране и представяне на специалностите на факултета пред ученици от НПМГ.

Факултет по педагогика: Среща с ученици от 19 СУ „Елин Пелин“

25 март 2024 г., 12:00 ч. - 13:30 ч., в 19 СУ „Елин Пелин''

Кариерно консултиране и ориентиране на ученици от 10-ти клас от 19 СУ „Елин Пелин''.

Геолого-географски факултет: Среща с ученици от 19 СУ „Елин Пелин“

25-ти март 2024 г., 12:00 ч., в 19 СУ „Елин Пелин''

Представяне на факултетите и специализациите пред учениците от 10-ти клас от 19 СУ „Елин Пелин''

Факултет по славянски филологии: Среща с ученици на ГПЧЕ “Йоан Екзарх”, гр. Варна

25-27 март 2024 г., 9:00 ч.- 12:30 ч., в ГПЧЕ “Йоан Екзарх”, гр. Варна

Участие в инициативата „ПРОДЪЛЖИ НАПРЕД! – ОБРАЗОВАНИЕ ЗА МОЕТО БЪДЕЩЕ 2024“, с фокус към кариерно ориентиране, информиране за кандидат-студетската кампания на СУ и представяне на специалностите на факултета.

Исторически факултет: Участие в 9-та Национална ученическа конференция по История и цивилизации в гр. Кърджали

5-7 април 2024 г., 10:00 ч., в гр. Кърджали

Преподаватели от Историческия факултет и студенти от Факултетния студентски съвет ще представят специалностите на Исторически факултет пред участниците в 9-тата Национална ученическа конференция по История и цивилизации в гр. Кърджали.

Сектор „Кариерно развитие“ и сектор "Прием на студенти": Среща с ученици от 7 СОУ "Св. Седмочисленици"

18 април 2024 г., 11:00 ч. - 12:30 ч., в Ректората на Софийския университет "Св. Климент Охридски"

Ученици от горен курс ще вземат участие в уъркшоп с кариерен консултант от сектор „Кариерно развитие“ на тема „Как да направя избор на специалност във ВУ и бъдеща професия“, както ипредставяне на информация за начина на кандидатстване в СУ от представител на сектор „Прием на студенти“.

Исторически факултет: Среща с ученици

20 април 2024 г., 10:00 часа, в СУ "Св. Климент Охридски", Исторически факултет, 2 етаж, фоайе

Представяне на специалностите на Исторически факултет и възможностите за реализация пред ученици от различни училища от гр. София.

Стопански факултет: Среща с ученици от ЧСУ "Наука за деца"

29 април 2024 г., 11:00 ч. - 13:00 ч., в Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“, гр. София, бул. Цариградско шосе 125, бл. 3

Популяризиране на бакалавърските програми на Стопанския факултет сред ученици от ЧСУ "Наука за деца".

Исторически факултет: Среща с ученици от 19 СУ „Елин Пелин“

29 април 2024 г., 12:00 ч., в 19 СУ "Елин Пелин"

Представяне на Исторически факултет и кариерно консултиране на ученици от 11-ти клас на 19 СУ "Елин Пелин" от преподаватели и студенти от Факултетния студентски съвет.
ПРОГРАМА

career events may 2024@2x