Начало / Новини / Календар / Фондът на фондовете подкрепя млади таланти с предприемачески потенциал

Пловдив, конферентна зала на Хотел Пълдин КООП (бул. Цар Борис III Обединител 128).

„Софийският университет „Св. Климент Охридски“ си партнира с Фонда на фондовете и сдружение „Асоциация за международно обществено развитие“ (АМОР), за да насърчи младежкото предприемачество и активния граждански диалог и да подпомогне професионалното развитие на младежите в цялата страна. Трите организации ще подкрепят млади таланти с предприемачески потенциал на възраст между 15 и 30 години. Те ще могат да се включат в проекта „Инкубатори за иновативни предприятия“, финансиран по програма „Еразъм+“ на Европейския съюз. Стартът е в град Пловдив на 19 февруари в конферентна зала на Хотел Пълдин КООП (бул. Цар Борис III Обединител 128).Проектът е финансиран по програма “Еразъм+” на ЕС. Бюджетът му е 50 550 евро.

Основната цел на проекта е да стимулира партньорството между младите предприемачи в страната и представители на местната администрация, бизнеса и образователните институции. Това ще стане чрез серия от семинари и интерактивни методи на обучение, практически обмен на знания, умения и идеи.

Предвиждат се симулации под формата на ролеви игри за създаване на стартъпи. По този начин ще се надградят знанията и уменията на младите хора, свързани с генериране на иновативни идеи, бизнес планиране, предприемачески умения, създаване и финансиране на стартъп начинания, представяне пред инвеститори и други.“

Вижте повече тук .