Начало / Новини / Календар / „Студент на годината“ на Софийския университет „Св. Климент Охридски“

Аула, Ректорат

На 25 май 2023 г. от 19.00 ч. в Аулата в Ректората на Софийския университет ще се проведе тържествена церемония "Студент на годината" на Софийския университет.

Конкурсът „Студент на годината“ на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ традиционно се организира от Студентския съвет при Софийския университет под патронажа на ректора на Университета, за да отбележи и отпразнува забележителните постижения на студентите и докторантите.

На церемонията ще бъдат връчени награди Наградите се присъждат в категории, съобразени с професионалните направления, в които се обучават кандидатите за престижния приз, с цел да се даде еднаква възможност на всички участници. Както обикновено се предвиждат категории за високи спортни постижения, както и за доброволческа дейност – категории, които са важна част от живота на студентите в Софийския университет.

ст

 

На церремонията ще бъдат връчени награди в 11 категории и един победител в най-престижната категория, а именно Студентът на годината!

Студенти и докторанти ще бъдат наградени в категориите: „Правни науки"; „Хуманитарни науки“; „Социални науки“: „Педагогически науки“; „Стопански науки“; „Природни науки“; „Математика и информатика“; „Здравеопазване“; „Доброволческа дейност“; „Спорт“; „Докторант на годината“ и „Студент на годината“.