Начало / Новини / Календар / Семинар на тема: „Изкуственият интелект в контекста на журналистиката и медиите”

Аула Магна на Факултета по журналистика и масова комуникация

На 10 май 2023 г. от 18.00 ч. в Аула Магна на Факултета по журналистика и масова комуникация ще се проведе семинар на тема: „Изкуственият интелект в контекста на журналистиката и медиите”. Събитието се организира от Катедра „Радио и телевизия“.

Гости:

Доц. д-р Мариана Тодорова - доктор по футурология, доцент в Института по философия и социология на БАН, автор на книги за изследване на бъдещето, консултант-футурист по стратегиране, иновации и визионерство;

Никола Тулечки - IT специалист, „Данни за добро” - организация, която работи за разрешаването на значими задачи в обществена полза, като предоставя знания и услуги, свързани с обработка и анализ на данни.

Георги Караманев – журналист и IT специалист, който развива платформата „Дигитални истории“. Той среща читателите си с хора от различни области, които имат интересна гледна точка за дигиталното ни бъдеще и представя нашумели и непознати технологични нововъведения, които могат да променят човешкото развитие.

Събитието се провежда в рамките на Публичния семинар на катедра „Радио и телевизия“.

Можете да препоръчате теми или да задавате въпроси, около които да се модерира разговорът, на: https://app.sli.do/event/7t4JuKaXNXmRcfjEdaLYuE

ПОСТЕР СЕМИНАР 2