Начало / Новини / Календар / Представяне на акредитираните от АМВА магистърски програми на Стопанския факултет на СУ

Аула, Ректорат

Представянето на трите акредитирани от АМВА магистърски програми по бизнес администрация ще се състои на 4 юли 2023 г. от 10.00 часа в Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Лекция на тема „Бизнес образованието в България като фактор за икономическия растеж“ ще изнесе Илия Лингорски – икономист с над 25 години опит в частния и публичен сектор, хоноруван преподавател в Катедра „Икономика“ на Стопанския факултет.

От началото на м. юни 2023 г. Стопанският факултет на Софийския университет вече е едно от 300 най-добри бизнес училища в света с акредитация от Асоциацията на MBAs (AMBA), водеща международна организация в следдипломното бизнес обучение, с постоянен ангажимент към високи постижения в обучението по мениджмънт. След получаване на акредитация от AMBA, всички настоящи MBA студенти и бъдещи MBA алумни на Стопанския факултет на Софийския университет стават част от глобалната общност на AMBA, в която членуват повече от 60 000 студенти и алумни, представители на повече от 150 страни.

Стопанският факултет на Софийския университет е водеща образователна институция в България и Югоизточна Европа за научни изследвания и обучение по икономика, финанси и мениджмънт. След едногодишна подготовка за синхронизиране на учебните програми, със защитена отлична подготовка и мотивация на преподавателския екип, както и демонстрирано устойчиво партньорство с водещи компании от корпоративния сектор, AMBA акредитира магистърските програми по бизнес администрация на английски език в Стопанския факултет, които са в три области на специализация – MBA по стратегическо управление, MBA по управление на човешките ресурси и MBA по управленски информационни системи.

111