Начало / Новини / Календар / Международна конференция на тема „Натурализмът във философията“

Ректорат

Философският факултет на Софийския университет, Българското общество за аналитична философия (БОАФ) и Българската академия на науките (БАН) организират международна конференция на тема „Натурализмът във философията“ (Naturalism in Philosophy). Събитието ще се проведе от 19.05.2023 до 21.05.2023, в Аулата и Конферентна зала в Ректората на СУ „Св. Климент Охридски“. В конференцията ще вземат участие трима гост-лектори, като всеки от тях ще открива тематична сесия в един от дните на провеждане на събитието:

19.05.2023 Hilary Kornblith (University of Massachusetts, Amherst) - Naturalism and the Intellectual Legitimacy of Philosophy;

20.05.2023 Bana Bashour (American University of Beirut) - How We Blame: A Naturalized Theory of Moral Responsibility;

21.05.2023 Mitch Green (University of Connecticut) – How Machines Can Perform Speech Acts.

Освен гост-лекторите, в конференцията ще вземат участие изследователи от 20 университета и изследователски центрове в над 10 различни държави. Темите на техните доклади може да откриете в приложената програма на конференцията.

В програмния комитет на събитието участват Мадлен Ангелова-Елчинова (СУ), Калоян Нечев (СУ), Марина Бакалова (БАН), Лина Георгиева (БАН) и Марио ДеКаро (Tufts University).

Програма

BOOK OF ABSTRACTS „NATURALISM IN PHILOSOPHY“