Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Женският отбор по баскетбол на СУ завоюва шестото място на Европейското университетско първенство по баскетбол 3х3

   
Женският отбор по баскетбол на СУ завоюва шестото място на Европейското университетско първенство по баскетбол 3х3

Нашата състезателка Радостина Димитрова зае второ място в индивидуалните състезания за стрелба в коша от зоната на двете точки.

Женският отбор по баскетбол на Софийския университет „Св. Кл. Охридски“ в състав Мирена Денчева (Факултет по начална и предучилищна педагогика), Радостина Димитрова (Философски факултет), Ренета Тодорова (Философски факултет) и Александра Панайотова (Юридически факултет) с треньор доц. д-р Ирен Пелтекова заеха 6-то място в крайното класиране на Европейското университетско първенство по баскетбол 3х3, което се проведе в Крагуевац, Сърбия, от 23 до 26 юли.

Отборът получи правото да участва в престижното състезание, след като завоюва първото място в Четвъртия национален университетски шампионат по баскетбол 3х3, проведен в Благоевград.

1

В Крагуевац нашите момичета бяха в една група с отборите на Сърбия, Любляна, Русия и Франция. На четвърт финалите съперничките им от Университета на Поатие (Франция) победиха с 12:9. В двубоя за петото място с отбора на домакините момичетата от СУ загубиха само с една точка (12:11), като до 16-та секунда преди края на мача резултатът бе равен.

На първо място се класира отборът на университета от Любляна, след него са отборите на Румъния, Русия, Франция и Сърбия.

В индивидуалните състезания за стрелба в коша от зоната на двете точки Радостина Димитрова зае второ място.

Отборът благодари за финансирането на участието му в състезанието на Департамента по спорт и на Студентския съвет на СУ.

3

Награждаване на състезателите в индивидуалните състезания

 

4

Доц. Пелтекова и кметът на Крагуевац - Борис Ковачевич

2

Откриване на първенството